Vacature Voorzitter Activiteitencommissie

De Activiteitencommissie is op zoek naar een voorzitter!

Wat doet de Activiteitencommissie?

De Activiteitencommissie organiseert verschillende activiteiten en ondersteunt het bestuur. Denk bijvoorbeeld aan het formatiespel, het zomerkamp, verschillende masterclasses, de DWARS Kampioenschappen en DWARS got talent. De georganiseerde activiteiten zijn vooral leerzaam, of gewoon heel gezellig! Om dit te organiseren, vergadert de Activiteitencommissie ongeveer eens per twee of drie weken. Voor de vergaderingen eten we samen op kosten van DWARS. De reiskosten naar de vergadering kunnen gedeclareerd worden via het declaratieformulier op de website.

De Activiteitencommissie is een nieuwe commissie die in het leven is geroepen. Het is een samenwerking tussen de Scholingscommissie (deze commissie zorgde voor de scholing binnen DWARS en de workshops) en de Bijzondere Activiteitencommissie (deze commissie zorgde voor bijzondere activiteiten zoals het zomerkamp en DWARS got talent) Dit is nu samengevoegd tot een commissie!

Wat doet de voorzitter?

De voorzitter maakt de agenda en leidt de vergaderingen. Ook maakt de voorzitter de leden van de Activiteitencommissie enthousiast en is de voorzitter het aanspreekpunt voor nieuwe leden. De voorzitter zorgt voor het overzicht op de projecten van de Activiteitencommissie, zoals het organiseren van een activiteit. Dit doet de voorzitter bijvoorbeeld door sprekers te benaderen of een draaiboek te maken. Samen met de secretaris zorgt de voorzitter ervoor dat de commissie goed loopt en een goede sfeer heeft. Ook houdt de voorzitter contact met het verantwoordelijke bestuurslid.

In de week van een activiteit of vergadering kost deze functie meer tijd en in andere weken minder. Ook ben je er vooral in de avond en soms het weekend mee bezig, omdat dan de vergaderingen en activiteiten zijn. Je bent er ongeveer 5 uur in de week mee bezig.

Wie ben jij?

Als voorzitter is het belangrijk om het volgende te kunnen of te willen leren:

  • Activiteiten en vergaderingen organiseren
  • Ideeën bedenken voor activiteiten/scholing, ende commissie hierin ondersteunen
  • Goed communiceren
  • Leiding geven

Als je dit nog niet kan, is dat niet erg. Het belangrijkste is dat je graag wil leren.

Ben je geïnteresseerd?

Lijkt het je leuk om voorzitter te worden? Stuur dan uiterlijk 6 juni 2023 een mailtje met een korte motivatie van een half A4 en je cv naar Jarno@dwars.org. Je krijgt een bevestiging en er zal een verdere afspraak met je worden gemaakt na 6 juni.

Heb je nog vragen? Stuur dan ook een mailtje naar Jarno@dwars.org.