Wie zijn de kandidaten: Zeeland

Ay Lingh van der Spek-Thung (#5)

Naam: Ay Lingh van der Spek-Thung      Leeftijd: 26
Woonplaats: Terneuzen

Ik ben Ay Ling Van der Spek – Thung. Zevenentwintig jaar geleden ben ik geboren en getogen in het mooie Zeeuws Vlaamse dorp Hoek. Al van jongs af aan ben ik betrokken met de natuur om me heen. Van de dieren tot aan de planten en bomen in het Zeeuwse landschap.

Als Zeeuw ben ik me zeer bewust van de kwetsbaarheid van ons land en onze samenwerking met het water.

Dit was de voornaamste reden dat ik op de universiteit zeer actief betrokken raakte bij de Green Office in Middelburg. Na het behalen van mijn BA Liberal Arts and Sciences diploma, heb ik me gestort op de twee masteropleidingen Sustainable Development en Sustainable Citizenship aan de Universiteit Utrecht. Tevens ben ik aan de slag gegaan bij de Green Office Utrecht University en Faculty council Geoscience. Hiernaast ben ik fractievolger van GroenLinks in de gemeente Terneuzen.

Klimaat verandering, duurzaamheid, natuur, een gezonde leefomgeving, energietransitie, inclusiviteit en woningtekort zijn ook in onze mooie provincie belangrijke thema’s waar ik me graag voor inzet.

Momenteel ben ik kandidaat Statenlid voor PvdA en GroenLinks in ons mooie Zeeland om de verandering te weeg te brengen die we allemaal zo hard nodig hebben.

Sal van den Berg (#12)

Naam: Sal van den Berg      Leeftijd: 22
Woonplaats: Goes

Hey allemaal! Mijn naam is Sal van den Berg en ik ben kandidaat #12 voor PvdA/GL in Zeeland!
Naast politiek en activisme ben ik geschiedenis docent in Goes, de stad waar ik al 22 jaar woon. Verder ben ik elke week te vinden op de badmintonbaan en ben ik een groot fan van lezen .
Na de laatste landelijke verkiezingen zag ik in dat democratie verder gaat dan één keer in de vier stemmen en werd ik actief. In eerste instantie alleen voor de PvdA, maar door de nauwe samenwerking ben ik nu ook lid van GL & DWARS.

In Zeeland hebben we een unieke verkiezing; de PvdA & GL vormen samen één lijst! Binnen deze lijst maak ik me hard voor een uitbreiding van onze democratie; het burgerberaad. Met een burgerberaad kunnen de Zeeuwen meedenken en meebeslissen in wat er gebeurd in onze mooie provincie. Bij grote onderwerpen zoals kernenergie, de zorg en het OV is het belangrijk dat we echt met de inwoners beslissen en niet over.