Verkiezing DWARSe Politicus van het Jaar

Ieder jaar reikt DWARS een prijs uit een politicus die zich inzet voor waar DWARS achter staat. Deze politici doen dit meestal met veel tegenwerking van anderen. Dit jaar zijn er vier politici genomineerd en jij beslist wie de DWARS Politicus van het Jaar 2020 wordt!

Bekijk de genomineerden en breng je stem uit via het formulier!

 

Renske Leijten

Renske Leijten zit namens de Socialistische Partij (SP) in de Tweede Kamer. Daar vecht ze voor de ouders die enorme schulden kregen door de toeslagenaffaire bij de belastingdienst. Steeds opnieuw is ze kritisch en vindt ze nieuwe schandalen, ondanks dat de belastingdienst tegenwerkt.

 

Esther Ouwehand

Esther Ouwehand zit namens de Partij voor de Dieren (PvdD) in de Tweede Kamer. Tijdens de coronacrisis wil Ouwehand graag dat we voorkomen: we moeten mensen gezond maken en houden, zodat ze minder vatbaar zijn voor ziektes. Ook begint ze vaak over de oorzaak van deze crisis: het feit dat de wereld op een niet-duurzame manier verbonden is.

 

Kirsten van den Hul

Kirsten Van den Hul zit namens de Partij van de Arbeid (PvdA) in de Tweede Kamer. In de kamer zet ze zich in voor de emancipatie van vrouwen en LHBTI+’ers. Ook vecht ze voor mensenrechten, zowel in Nederland als in de rest van de wereld. Daarnaast laat ze vaak horen dat ze graag een internationale aanpak van het coronavirus wil zien.

 

Sadet Karabulut

Karabulut zit namens de Socialistische Partij (SP) in de Tweede kamer. Karabulut staat bekend als een pacifist: ze is tegen het gebruik van geweld. Ze strijdt voor gelijkheid en vrede in een onstabiele wereld. Daarnaast is Karabulut een activist in hart en nieren. Vroeger werkte ze bij de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) en ook nu demonstreert ze mee. Bijvoorbeeld in protesten om mensen uit Moria op te vangen in Nederland.

 

Oeps! We konden je formulier niet vinden.