Vergroen Ons Onderwijs!

Het onderwijs is van ons allemaal. We hebben allemaal toegang tot het onderwijs, de kennis die we opdoen draagt bij aan onze samenleving en het wordt gefinancierd met ons belastinggeld. Daarom willen wij dat ons onderwijs op alle aspecten goed is voor onze wereld. DWARS heeft de studentenpartijen op de universiteiten die in mei verkiezingen hebben gevraagd om ons te steunen in de vergroening van ons onderwijs. Het standpunt is simpel: zorg ervoor dat jouw onderwijsinstelling haar bankzaken naar een duurzame bank verhuist! 


Ons Stemadvies:

Hieronder vind je een overzicht van alle universiteiten die in mei verkiezingen hebben voor de universiteits- of studentenraad en welke partijen onze oproep steunen. Deze partijen zullen hun uiterste best doen om ervoor te zorgen dat hun universiteit haar bankzaken verplaatsen naar een groene bank. Klik op de naam van een partij om op hun website naar de rest van hun standpunten te kijken.

Universiteit Utrecht (14-16 mei)
Universiteit van Amsterdam (14-18 mei)
Rijksuniversiteit Groningen (14-18 mei)
Maastricht University (22-24 mei)
TU Delft (23, 24 mei)
Radboud Universiteit Nijmegen (28-31 mei)
Universiteit Twente (28 mei – 1 juni)

Manifest “Vergroen Ons Onderwijs!”

Het verplaatsen van bankzaken naar een groene bank is slechts één belangrijke stap richting de vergroening van ons onderwijs. Als we willen dat ons onderwijs écht op alle fronten goed is voor onze wereld, zullen er meer stappen gezet moeten worden. Daarom hebben wij het Manifest “Vergroen Ons Onderwijs” opgesteld dat ondersteund wordt door FossielVrij Nederland, de Landelijke Studentenvakbond en Jongeren Milieu Actief. Lees het hieronder:De Dag voor Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs

Op 25 mei is het de Dag voor Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs. Op deze dag zullen we het Manifest Vergroen Ons Onderwijs! aanbieden aan de studentenfracties die onze campagne steunen.