Vacture Voorzitter Bijzondere Activiteiten Commissie

De Bijzondere Activiteitencommissie (BACo) is op zoek naar een nieuwe voorzitter!

Wat doet de Bijzondere Activiteitencommissie ?

De Bijzondere Activiteitencommissie organiseert gezellige activiteiten en ondersteunt het bestuurslid Scholing & Activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan DWARS Got Talent, het gala, het Zomerkamp en het Fabuleuze Feestdagen Festijn. Om dit te organiseren, vergadert de Bijzondere Activiteitencommissie een keer in de 3 weken. Voor de vergaderingen eten we samen op kosten van DWARS. De reiskosten naar de vergadering kunnen gedeclareerd worden via het declaratieformulier op de website. In tijden van corona vergaderen we online.

Wat doet de voorzitter van de Bijzondere Activiteitencommissie?

De voorzitter maakt de agenda en leidt de vergaderingen. Ook maakt de voorzitter de leden van de Bijzondere Activiteitencommissie enthousiast en is het aanspreekpunt voor nieuwe leden. De voorzitter zorgt voor het overzicht op de projecten van de Bijzondere Activiteitencommissie, zoals het organiseren van een activiteit. Dit doet de voorzitter bijvoorbeeld door sprekers te benaderen of een draaiboek te maken. Samen met de secretaris zorgt de voorzitter ervoor dat de commissie goed loopt en een goede sfeer heeft. Ook houdt de voorzitter contact met het bestuurslid Scholing & Activiteiten.

In de week van een activiteit of vergadering kost deze functie meer tijd en in andere weken minder. Ook ben je er vooral in de avond en soms het weekend mee bezig, omdat dan de vergaderingen en activiteiten zijn. Je bent er ongeveer 5 uur in de week mee bezig.

Wie ben jij?

Als voorzitter is het belangrijk om het volgende te kunnen of te willen leren:

  • activiteiten en vergaderingen organiseren
  • ideeën bedenken voor activiteiten of de commissie hierin ondersteunen
  • goed communiceren
  • mensen enthousiast maken

Ook als je dit nog niet kan, is dat niet erg. Het belangrijkste is dat je graag wil leren.

Ben je geïnteresseerd?

Lijkt het je leuk om voorzitter te worden? Stuur dan uiterlijk donderdag 1 september een mailtje met een korte motivatie van een half A4 en je cv naar esmay@dwars.org. Esmay neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Heb je nog vragen? Stuur dan ook een mailtje naar Esmay op esmay@dwars.org.