Vacatures Landelijk Bestuur

Solliciteer voor het landelijk bestuur van DWARS!

DWARS gelooft dat diversiteit bijdraagt aan de kracht van een organisatie. We moedigen mensen van alle genders, etnische achtergronden, werk- en opleidingstypen, geaardheden en geloofsovertuigingen aan om te reageren op onze vacatures.


Vind je het hartstikke leuk bij DWARS en wil je graag meer betekenen voor de vereniging? Solliciteer dan nu voor het landelijk bestuur!

 

Een unieke ervaring

Als bestuurslid zorg je niet alleen voor de dagelijkse gang van zaken. Je bent ook bezig met onder andere leuke acties, inspelen op de het nieuws en het vinden van nieuwe manieren om de groene en linkse idealen van DWARS te verspreiden. We zijn op zoek naar gemotiveerde kandidaten met verschillende kwaliteiten en achtergronden. Ervaring binnen DWARS of andere organisaties is een pré, maar geen vereiste. In het DWARS-bestuur krijg je daarnaast de kans om veel nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe kennis en ervaringen op te doen.

 

Hoe solliciteer ik?

Er zijn verschillende functies waarin je dit kunt doen, of je nu politiek inhoudelijk, enthousiasmerend of organisatorisch aan de slag wil. Deze functies staan hieronder verder beschreven . Heb je een functie gevonden waar je enthousiast over bent? Stuur dan uiterlijk 5 april 2020 je motivatiebrief (maximaal 1 A4), cv en de gegevens van twee referenten (één van binnen DWARS en één van buiten DWARS) naar kandidatencommissie[at]dwars.org om te solliciteren! Wil je naast jouw functie ook vice-voorzitter worden van DWARS? Stuur daar dan ook een aparte motivatiebrief voor in naar de kandidatencommissie.

 

Praktische informatie

De verkiezing van het nieuwe bestuur vindt plaats op de zondag van het zomercongres op 13 en 14 juni in Utrecht. Je bent officieel in functie vanaf 1 juli 2020 tot 1 juli 2021. De kandidatencommissie zal een aantal data doorgeven die als kandidaat vrij moet houden. Ook is het belangrijk dat je oplet met het plannen van vakanties. In verband met de verhuizing van het tijdelijke pand naar het definitieve pand, de zomertour en het zomerkamp zijn er voor elke functie een aantal weken die je vrij moet houden. We willen wel graag dat elk bestuurslid in de zomer ten minste twee weken vrij heeft. Daarom hier een overzicht wanneer je jouw vakantie het beste kan plannen voor elke functie:

  • Penningmeester: tussen 1 augustus en 16 augustus.
  • Bestuurslid S&A en bestuurslid O&L: tussen 18 juli en 2 augustus.
  • Overige bestuursleden: tussen 18 juli en 2 augustus of tussen 1 augustus en 16 augustus.

Levert dit voor jouw voorkeurspost een probleem op? Je kunt alsnog solliciteren maar bespreek het even met de zoekcommissie en kandidatencommissie. Als je al vakanties hebt gepland op andere data betekent dit niet dat je je niet kan kandideren.

Omdat deze functies een grote tijdslast hebben krijg je een bescheiden maandelijkse vergoeding om de functie financieel niet al te belastend te maken.

 

De bestuursposten

Er zijn acht bestuursposten waar je voor kunt solliciteren. Lees hier meer over elke functie:

Voorzitter

Secretaris

Penningmeester

Politiek Secretaris

Internationaal Secretaris

Bestuurslid Scholing & Activiteiten

Bestuurslid Organisatie & Leden

Bestuurslid Campagne & Communicatie

Ook kan je solliciteren voor de functie van vicevoorzitter, een functie die gecombineerd wordt met een andere bestuursfunctie. Het vicevoorzitterschap is niet te combineren met het voorzitterschap.

Vicevoorzitter

LVragen over deze functies?

Vragen over de functies binnen het bestuur van DWARS? Of wil je graag met iemand praten over welke functie bij jou past? De zoekcommissie praat daar graag een keer met je over.

LMeer informatie over de functies

Wil jij over de ervaringen van bestuursleden binnen hun functie lezen? Check dan een keer het informatieboekje!