Vacatures Internationale Activiteitencommissie

De Internationale Activiteitencommissie (IaCo) is op zoek naar een voorzitter, secretaris, penningmeester en leden!

Wat doet de IaCo?
De IaCo is recent opgeheven, maar komt in een andere vorm terug. De reiscommissie heeft de taak om de lange reis te organiseren samen met de Internationaal Secretaris. We weten niet of de lange reis op de normale manier kan plaatsvinden vanwege de coronacrisis. Daarom houden we er ook rekening mee dat de lange reis wordt vervangen door één of meerdere internationale activiteiten. We maken dus één commissie voor internationale activiteiten, waarbij de reizen als internationale activiteiten worden beschouwd. Deze commissie zal daarom ook worden betrokken bij een deel van de organisatie van de alternatieve Brusselreis.

De commissie bestaat uit een voorzitter, secretaris, penningmeester en maximaal vier leden. De voorzitter, secretaris en penningmeester worden tot 1 augustus benoemd, de leden kunnen op elk moment aansluiten.

Wat doe je?
De voorzitter leidt de vergaderingen en is verantwoordelijk voor de communicatie met partijen buiten DWARS. Ook motiveert de voorzitter de leden van de Internationale Activiteitencommissie en is het aanspreekpunt voor nieuwe leden. De voorzitter zorgt voor het overzicht van het organiseren van de activiteiten. Uiteraard ben je vooral lid van de commissie en wordt een actieve rol van je verwacht qua organisatie.

De secretaris maakt de agenda en notuleert de vergaderingen. Ook is de secretaris verantwoordelijk voor de interne communicatie binnen de commissie. Uiteraard ben je vooral lid van de commissie en wordt een actieve rol van je verwacht qua organisatie.

De penningmeester houdt de begroting van de reizen en activiteiten bij en toetst alle plannen op financiële haalbaarheid. Uiteraard ben je vooral lid van de commissie en wordt een actieve rol van je verwacht qua organisatie.

Als lid van de IaCo zul je op creatieve wijze activiteiten en reizen organiseren voor leden van DWARS. Creativiteit en organisatorische vaardigheden zijn daarom een pré.

In de week van een vergadering én vooral in de weken van de activiteiten en reizen kost deze functie je meer tijd dan gemiddeld. In andere weken kost dit je juist minder tijd. Ook ben je er vooral in de avond mee bezig. De activiteiten voor de Brusselreis staan al gepland van 27 t/m 29 januari, dus hou deze avonden vrij.

Je bent er ongeveer 3 uur in de week mee bezig. Je termijn loopt t/m 1 september.

Wie ben jij?

Als voorzitter is het belangrijk om het volgende te kunnen of te willen leren:
– Vergaderingen organiseren
– Creatief zijn in het organiseren van activiteiten

Als secretaris is het belangrijk om het volgende te kunnen of te willen leren:
– Creatief zijn in het organiseren van activiteiten
– Informatie overzichtelijk kunnen ordenen

Als penningmeester is het belangrijk om het volgende te kunnen of te willen leren:
– Goed kunnen budgetteren
– Inkomsten en uitgaven overzichtelijk kunnen ordenen

Als lid van de IaCo is het belangrijk om het volgende te kunnen of te willen leren:
– Creatief zijn in het organiseren van activiteiten
– Goed organiseren

Daarnaast zijn communicatieve vaardigheden belangrijk. Ook als je één of meerdere van deze dingen nog niet kan, is dat niet erg. Het belangrijkste is dat je graag wil leren.

Ben je geïnteresseerd?
Lijkt het je leuk om voorzitter, secretaris of penningmeester van de commissie te worden? Stuur dan uiterlijk 22 november een mailtje met een korte motivatie van ongeveer een half A4 en je cv naar janno@dwars.org. De internationaal secretaris Janno Rook neemt dan zo snel mogelijk contact met je op. Als je alleen lid wil worden van de commissie, kun je op elk moment met Janno contact opnemen!

Heb je nog vragen? Stuur dan ook een mailtje naar janno@dwars.org.