Vacature Lid Raad van Advies

Solliciteer nu voor de Raad van Advies van DWARS (5 uur per week).

Voel jij je thuis bij DWARS, gaat je hart sneller kloppen van procedures en sta jij stevig in je schoenen? Dan is de Raad van Advies misschien wel wat voor jou! Voor de periode vanaf halverwege november 2019 tot november 2020 zoekt DWARS zeven nieuwe leden voor de Raad van Advies. Je kunt solliciteren door een motivatiebrief (max. 1 A4) en een cv te sturen voor 11 oktober naar kandidatencommissie[at]dwars.org. Vermeld hierbij ook de gegevens (naam, telefoonnummer, en relatie tot jou) van twee referenten (één van binnen DWARS en één van buiten DWARS).

Wie ben je?

Als lid van de Raad van Advies geef je gevraagd en ongevraagd advies aan het bestuur, houd je procedures in de gaten en kan je als vervanging van het congres dienen bij bijvoorbeeld tussentijdse verkiezingen.

Wat ga je doen?

Als lid van de Raad van Advies vergader je op basis van de notulen van het bestuur en eigen waarnemingen in de vereniging. Als Raad van Advies adviseer je het bestuur over de politieke lijn, campagnes en organisatiestructuur. Advies kan zowel gevraagd als ongevraagd zijn. Omdat de Raad van Advies ook procedureel advies kan geven en procedures controleert is een goede kennis van het HR en de statuten van belang. Bovendien heeft de Raad van Advies het mandaat van het congres om tussentijds een bestuurslid in te stemmen.

Wat zijn je kwaliteiten?

Als lid van de Raad van Advies ben je kritisch, maar kan je ook heel goed bijzaak van hoofdzaak onderscheiden. Hierdoor kom je snel tot de kern van een probleem. Je bent communicatief vaardig en weet je twijfels en feedback goed over te brengen. Je staat stevig in je schoenen. Je hebt een goed oog voor wat er speelt binnen de vereniging en bent niet bang dit ook onder de aandacht van het bestuur te brengen. Je kunt discreet omgaan met vertrouwelijke en gevoelige informatie. Als lid van de Raad van Advies heb je bij voorkeur brede ervaring binnen de vereniging. Ervaring met een landelijke functie binnen DWARS is een pre, maar geen must.

LVragen over deze functie?

Ben je benieuwd of deze functie bij jou past of heb je specifieke vragen over deze functie? De Zoekcommissie praat daar graag een keer met je over.