Vacature voorzitter Internationale Activiteitencommissie

De Internationale Activiteitencommissie (IACo) is op zoek naar een nieuwe voorzitter!

IACo? IA-wat?

De IACo helpt het Bestuurslid Activiteiten bij het organiseren van toffe internationale activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan de DWARSe reizen en uitwisselingen!

De IACo zal ongeveer één keer per twee of drie weken vergaderen, eventueel online. Vóór de vergaderingen eten we samen (op kosten van DWARS). De reiskosten naar de vergadering kunnen gedeclareerd worden via het declaratieformulier op de website.

De IACo bestaat uit een voorzitter, secretaris en maximaal vier leden. De voorzitter, secretaris en leden worden tot juli 2024 benoemd.

Wat doe je als IACo-voorzitter?

Als voorzitter van de IACo zul je toffe internationale activiteiten organiseren!

  • De voorzitter maakt de agenda en leidt de vergaderingen. Ook maakt de voorzitter de leden van de IaCo enthousiast en is de voorzitter het aanspreekpunt voor nieuwe leden. De voorzitter zorgt voor het overzicht op de projecten van de IACo, zoals de lange reis en de Brusselreis. Samen met de secretaris zorgt de voorzitter ervoor dat de commissie goed loopt en een goede sfeer heeft. Ook houdt de voorzitter contact met het Bestuurslid Activiteiten.

In de week van een vergadering én vooral in de weken van de activiteiten en reizen kost deze functie je meer tijd dan gemiddeld, in andere weken juist minder. Ook ben je er meestal in de avond mee bezig, omdat dan de vergaderingen zijn.

Je bent er ongeveer 7-10 uur in de week mee bezig. Let op dat je voor een periode van een jaar (tot juli 2024) benoemd wordt!

Wie ben jij?

Als voorzitter is het belangrijk om het volgende te kunnen of te willen leren:

  • Leiding geven
  • Activiteiten en reizen creatief aanvullen en organiseren
  • Een affiniteit hebben met internationale en Europese kwesties en politiek
  • Goed communiceren en samenwerken

Ook als je dit nog niet kan, is dat niet erg! Het belangrijkste is dat je graag wil leren.

Ben je geïnteresseerd?

Wil je DWARS sterker maken op het internationale niveau en lijkt het je leuk om lid te worden? Stuur dan voor 14 augustus een mailtje met een korte motivatie naar tony@dwars.org. Hij neemt zo snel mogelijk contact met je op!

Heb je nog vragen? Stuur gerust een mailtje naar tony@dwars.org.