Vacature Voorzitter Cultuurcommissie

De Cultuurcommissie is op zoek naar een voorzitter!

Wat doet de Cultuurcommissie?

De Cultuurcommissie (CuCo) is de commissie voor kunst en cultuurliefhebbers. In deze commissie kunnen leden samen komen die houden van muziek, kunst, boeken of films houden. De CuCo zal activiteiten organiseren rondom cultuur, zoals filmavonden of discussie avonden. Voor de vergaderingen kunnen leden samen eten op kosten van DWARS. De reiskosten naar de vergadering kunnen ook gedeclareerd worden.

De commissie is in januari 2023 opgericht en moet dus nog opgebouwd worden. Dit betekent dat je als voorzitter veel invloed hebt op de inrichting en activitetien van deze commissie, samen met de secretaris.

Wat doet de voorzitter?

De voorzitter maakt de agenda en leidt de vergaderingen. Ook maakt de voorzitter de leden van de commissie enthousiast en is deze het aanspreekpunt voor nieuwe leden. De voorzitter zorgt voor het overzicht op de projecten van de commissie, zoals het organiseren van een activiteit. Dit doet de voorzitter bijvoorbeeld door sprekers te benaderen. Samen met de secretaris zorgt de voorzitter ervoor dat de commissie goed loopt en een goede sfeer heeft. Ook houdt de voorzitter contact met de Politiek Secretaris en gaat de voorzitter naar het Politiek Overleg.

In de week van een activiteit of vergadering kost deze functie meer tijd en in andere weken minder. Ook ben je er vooral in de avond mee bezig, omdat dan de vergaderingen en activiteiten zijn. Je bent er ongeveer 5 uur in de week mee bezig.

Wie ben jij?

Als voorzitter is het belangrijk om het volgende te willen leren of te kunnen:

  • activiteiten en vergaderingen organiseren;
  • geïnteresseerd zijn in de onderwerpen die te maken hebben met kunst en cultuur;
  • goed communiceren.

Ook als je dit nog niet kan, is dat niet erg. Het belangrijkste is dat je graag wil leren en enthousiast bent!

Ben je geïnteresseerd?

Lijkt het je leuk om voorzitter van de Cultuur Commissie te worden? Stuur dan uiterlijk 22 juni 2023 een mailtje naar jarno@dwars.org met een motivatie en je cv. Jarno neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Heb je nog vragen? Stuur dan ook een mailtje naar jarno@dwars.org