Vacature voorzitter Congrescommissie

De Congrescommissie is op zoek naar een voorzitter!

Wat doet de Congrescommissie?

De Congrescommissie organiseert uiteraard het congres en ondersteunt  het Landelijk Bestuur van DWARS. Denk bijvoorbeeld aan een draaiboek maken, sprekers vragen, locaties zoeken en nadenken hoe het congres het beste kan worden neergezet in corona tijd. De commissie vergadert een keer in de 2 weken, naarmate het congres dichterbij komt iedere week. Voor de vergaderingen eten we samen op kosten van DWARS. De reiskosten naar de vergadering kunnen gedeclareerd worden via het declaratieformulier op de website.

Wat doet de voorzitter?

De voorzitter maakt de agenda en leidt de vergaderingen. Ook maakt de voorzitter de leden van Congrescommissie enthousiast De voorzitter zorgt voor het overzicht van de organisatie van het congres.

In de week van een vergadering én in de week van het congres kost deze functie meer tijd en in andere weken minder. Ook ben je er vooral in de avond mee bezig. 

Je bent er ongeveer 6 uur in de week mee bezig.

Wie ben jij?

Als voorzitter is het belangrijk om het volgende te kunnen of te willen leren:

  • activiteiten en vergaderingen organiseren
  • ideeën bedenken voor het congres of de commissie hierin ondersteunen
  • goed communiceren
  • agenda maken
  • nieuwe dingen leren
  • contact hebben met verschillende mensen
  • samenwerken in een team

Ook als je dit nog niet kan, is dat niet erg. Het belangrijkste is dat je graag wil leren.

Ben je geïnteresseerd?

Lijkt het je leuk om voorzitter te worden van de Congrescommissie? Stuur dan uiterlijk 7 augustus een mailtje met een korte motivatie van een half A4’tje en je cv naar pepijn@dwars.org. Pepijn neemt dan zo snel mogelijk contact met je op. Heb je nog vragen? Stuur dan ook een mailtje naar pepijn@dwars.org.