Vacature voorzitter commissie Zorg & Welzijn

De commissie Zorg & Welzijn is op zoek naar een voorzitter!

Wat doet de commissie Zorg & Welzijn?

De commissie praat over zorg & welzijn in Nederland. Zo houden we ons bijvoorbeeld bezig met de actualiteit. Ook leren we samen meer over onderwerpen als mentale gezondheidszorg, het eigen risico en de toegankelijkheid van medicatie en praten we over de DWARSe standpunten. Ook organiseren we soms activiteiten. Voor de vergaderingen eten we samen op kosten van DWARS. De reiskosten naar de vergadering kunnen gedeclareerd worden.

Wat doet de voorzitter?

De voorzitter maakt de agenda en leidt de vergaderingen. Ook maakt de voorzitter de leden van de commissie enthousiast en is deze het aanspreekpunt voor nieuwe leden. De voorzitter zorgt voor het overzicht op de projecten van de commissie, zoals het organiseren van een activiteit. Dit doet de voorzitter bijvoorbeeld door sprekers te benaderen. Samen met de secretaris zorgt de voorzitter ervoor dat de commissie goed loopt en een goede sfeer heeft. Ook houdt de voorzitter contact met de Politiek Secretaris en gaat de voorzitter naar het Politiek Overleg.

In de week van een activiteit of vergadering kost deze functie meer tijd en in andere weken minder. Ook ben je er vooral in de avond mee bezig, omdat dan de vergaderingen en activiteiten zijn. Je bent er ongeveer 5 uur in de week mee bezig.

Wie ben jij?

Als voorzitter is het belangrijk om het volgende te willen leren of te kunnen:

  • activiteiten en vergaderingen organiseren
  • ge├»nteresseerd zijn in de onderwerpen die te maken hebben met zorg en welzijn
  • goed communiceren

Ook als je dit nog niet kan, is dat niet erg. Het belangrijkste is dat je graag wil leren en enthousiast bent!

Ben je geïnteresseerd?

Lijkt het je leuk om voorzitter van de commissie Zorg en Welzijn te worden? Stuur dan uiterlijk 26 september 2021 een mailtje naar jens@dwars.org. Jens neemt dan zo snel mogelijk contact met je op om een sollicitatiegesprek in te plannen.

Heb je nog vragen? Stuur dan ook een mailtje naar jens@dwars.org.