Vacature voorzitter commissie Wonen

Vacature voorzitter Commissie Wonen

De commissie Wonen is op zoek naar een voorzitter!

Wat doet de commissie Wonen?

De commissie Wonen is een nieuwe commissie binnen DWARS en is sinds een paar maanden van start. De wooncrisis is in Nederland op een hoogtepunt, en door de stikstofcrisis staan veel bouwprojecten stil. Hoe zorgen we in Nederland voor goede en voldoende huisvesting voor iedereen? Waar liggen de knelpunten, hoe groot is de vraag en wat zijn de oplossingen? De commissie bespreekt structurele problemen, maar ook de actualiteit en zorgt voor DWARSe kennis en kunde over dit onderwerp.

Wat doet de voorzitter?

De voorzitter maakt de agenda en leidt de vergaderingen. Ook maakt de voorzitter de leden van de commissie enthousiast en is deze het aanspreekpunt voor nieuwe leden. De voorzitter zorgt voor het overzicht op de projecten van de commissie, zoals het organiseren van een activiteit. Dit doet de voorzitter bijvoorbeeld door sprekers te benaderen. Samen met de secretaris zorgt de voorzitter ervoor dat de commissie goed loopt en een goede sfeer heeft. Ook houdt de voorzitter contact met de Politiek Secretaris en gaat de voorzitter naar het Politiek Overleg.

In de week van een activiteit of vergadering kost deze functie meer tijd en in andere weken minder. Ook ben je er vooral in de avond mee bezig, omdat dan de vergaderingen en activiteiten zijn. Je bent er ongeveer 5 uur in de week mee bezig.

Wie ben jij?

Als voorzitter is het belangrijk om het volgende te willen leren of te kunnen:

  • activiteiten en vergaderingen organiseren
  • geïnteresseerd zijn in de onderwerpen die te maken hebben met wonen
  • goed communiceren

Ook als je dit nog niet kan, is dat niet erg. Het belangrijkste is dat je graag wil leren en enthousiast bent!

Ben je geïnteresseerd?

Lijkt het je leuk om voorzitter van de commissie Wonen te worden? Stuur dan uiterlijk 9 oktober 2023  een mailtje met een korte motivatiebrief en je cv naar Ruben@dwars.org. Ruben neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Heb je nog vragen? Stuur dan ook een mailtje naar Ruben@dwars.org.