Vacature voorzitter CampagneCommissie 2023-2024

DWARS is op zoek naar een nieuwe voorzitter voor de CampagneCommissie!

Wat doet de CampagneCommissie?

Nu kabinet Rutte IV is gevallen, zijn de landelijke verkiezingen niet ver weg. Ook zal er in juni 2024 gestemd worden voor de Europese Parlementsverkiezingen. De CampagneCommissie gaat over het organisatorische deel van de campagne en ondersteunt het bestuur. Dit team denkt mee over het promotiemateriaal, acties en evenementen, en draagt bij aan de organisatie van de campagne. Creativiteit en enige ervaring met campagne is fijn maar het belangrijkste is dat je enthousiast bent en tijd wil investeren in de campagne vanuit DWARS.

Wat doet de voorzitter?

De voorzitter maakt de agenda en leidt de vergaderingen. Ook maakt de voorzitter de leden van de CampagneCommissie enthousiast en is de voorzitter het aanspreekpunt voor nieuwe leden. De voorzitter zorgt voor het overzicht op de organisatie van de campagne. Samen met de secretaris zorgt de voorzitter ervoor dat de commissie goed loopt en een goede sfeer heeft. Ook houdt de voorzitter contact met het verantwoordelijke bestuurslid die ook aanwezig zal zijn tijdens de vergaderingen.

Je vergadert vanaf september ongeveer één keer per 2-3 weken maar richting de verkiezingen zal dit toenemen naar één keer per week. Je bent ongeveer 5 uur in de week bezig met de CampagneCommissie waarbij sommige weken drukker zijn dan andere weken. Naarmate de verkiezingen dichterbij komen zal de tijdsbesteding toenemen.

Wie ben jij?

Als voorzitter is het belangrijk om het volgende te kunnen of te willen leren:

  • Campagne en vergaderingen organiseren
  • Ideeën bedenken voor de campagne en de commissie hierin ondersteunen
  • Goed communiceren
  • Leiding geven

Als je dit nog niet kan, is dat niet erg. Het belangrijkste is dat je graag wil leren.

Ben je geïnteresseerd?

Lijkt het je leuk om voorzitter van de campagnecommissie te worden? Stuur dan voor 14 augustus een mailtje met een korte motivatie van een half A4 en je cv naar luna@dwars.org en dan zal Luna contact met je opnemen. Heb je nog vragen? Stuur dan ook een mailtje naar luna@dwars.org