Vacature TRAJECT2022

Ben jij geïnteresseerd in lokale politiek, verbonden met jouw stad of gemeente en zie jij het wil zetten om DWARS te vertegenwoordigen? Dan is deze vacature iets voor jou! In dit scholingstraject word je klaargestoomd voor het gemeenteraadslidmaatschap. Tijdens vijf bijeenkomsten leer je meer over hoe de gemeenteraad werkt en ga je aan de slag met vaardigheden die relevant zijn, zoals beter debatteren en omgaan met de media.

De trainingsdagen:
De trainingsdagen vinden plaats op 17 april (online), 8 mei (online), 22 mei (fysiek), 5 juni (fysiek) en 26 juni (fysiek). Er kunnen slechts een beperkt aantal DWARSers deelnemen aan het traject. De fysieke bijeenkomsten zijn uiteraard onder voorbehoud van de coronamaatregelen.

Op de trainingsdagen gaan we met de volgende trainingen aan de slag (onder voorbehoud): kennismaking met de gemeente en lokale politiek, de taken en werkzaamheden van het raadslidmaatschap, de instrumenten van een raadslid (met o.a. begroting en financiën), communicatie (persberichten schrijven en mediatraining) en debatteren.

Op 21 februari vindt een eerste interessebijeenkomst voor DWARSers online plaats. Het heeft onze voorkeur dat je deze middag al aanwezig bent! Meer informatie over deze interessebijeenkomst vindt je hier.

Wij bieden jou:

  • 5 toffe trainingsdagen met trainers en sprekers, allen bekend met de lokale politiek;
  • Een plek om een netwerk op te bouwen met andere gemeenteraadsleden-in-spé;
  • Een kickstart voor jouw carrière als lokaal politicus!

Wij vragen van jou:

  • Je bent lid (of van plan lid te worden) van DWARS;
  • Je woont in een gemeente met een GroenLinks-afdeling, of een fractie gelieerd aan GroenLinks;
  • Je bent bekend met het gedachtegoed van GroenLinks en niet bang dit uit te dragen;
  • Je bent geïnteresseerd in de lokale politiek;
  • Je bent bereid om tijd te investeren in het traject en bent bij alle dagen aanwezig;
  • Je bent in maart 2022 18 jaar of ouder.

Heb je nog vragen over het traject of twijfel je om deel te nemen? Mail dan naar de organisatie van dit scholingstraject via trajectgroep@dwars.org

Aanmelden

Ben je enthousiast geworden? Meld je dan voor 7 maart aan door een cv en korte motivatie (maximaal 1 A4’tje) te sturen naar trajectgroep@dwars.org. Helaas kunnen er slechts een beperkt aantal DWARSers deelnemen, je hoort na jouw aanmelding meer over de selectie. Uiterlijk 17 maart hoor je of je kan deelnemen aan het traject.

Eigen bijdrage

Voor dit traject vragen we een kleine aanwezigheidsborg. Je betaalt 25 euro. Wanneer je alle bijeenkomsten aanwezig bent, of met een goede reden op tijd afmeldt, krijg je deze borg terug. Mocht dit bedrag te hoog voor jou zijn, neem dan contact op met penningmeester@dwars.org. Dan zoekt de penningmeester met jou een oplossing!