Vacature Trainer DWARS Academy

Vacature Trainer DWARS Academy (oktober 2022)

De DWARS Academy is op zoek naar trainers!

Wat doet de DWARS Academy?

De DWARS Academy is de interne trainerspoule van DWARS. De Academy ontwikkelt zelf trainingen en geeft deze aan DWARSers. Denk hierbij aan trainingen over debatteren, werken in een team, activiteiten organiseren, of activisme.

Het complete overzicht van trainingen die door de Academy worden aangeboden kan je op de website vinden. De Academy is op zoek naar nieuwe mensen die het leuk vinden om trainingen te geven aan andere DWARSers en om de trainingen verder te ontwikkelen.

De Academy komt elke zes weken samen. Afwisselend is er dan een vergadering, of een ontwikkelsessie. Tijdens een ontwikkelsessie werkt de Academy aan haar eigen trainingen, wisselen de trainers ervaringen uit en verbeteren ze hun vaardigheden.

Wat doen trainers?

Trainers geven trainingen aan DWARSers en helpen met het ontwikkelen van de trainingen. Wanneer de Academy een aanvraag voor een training krijgt, kan je zelf aangeven of je deze kan geven. Trainingen worden meestal gegeven door twee trainers.

Wanneer de trainingen fysiek plaatsvinden, kan je je reiskosten declareren bij DWARS.

Wie ben jij?

Wat wij vooral zoeken in een trainer is:

  • Het leuk vinden om kennis en vaardigheden over te dragen;
  • Je kan goed communiceren;
  • Je kan goed organiseren;
  • Je kan enthousiasme overbrengen op een groep;
  • Je bent leergierig om meer te leren over het trainersvak, je hoeft dus nog geen (ervaren) trainer te zijn.

 

Binnen de Academy zijn nieuwe trainers met alle soorten expertise van harte welkom. We horen graag in welke trainingen jij kan uitblinken, of welke nieuwe trainingen jij zou willen toevoegen aan de Academy.

 

De tijdsinvestering voor de Academy bedraagt ongeveer 6 uur per maand. Houd er rekening dat dit soms meer kan zijn, afhankelijk van hoeveel trainingen je wil geven.

 

Tijdens de introductiedag op zaterdag 19 november krijg je als nieuwe trainer zelf een korte opleiding over het ontwikkelen en geven van trainingen. Probeer deze datum, ‘s ochtends en ‘s middags, vrij te houden in je agenda. De introductiedag is in Utrecht.

Ben je geïnteresseerd?

Lijkt het je leuk om trainer te worden? Stuur dan uiterlijk 1 november een mailtje met een korte motivatie van een half A4 en je cv naar academy@dwars.org. De Academy neemt dan na 1 november contact met je op.

Heb je nog vragen? Stuur dan ook een mailtje naar academy@dwars.org.

Wil je je ook organisatorisch inzetten voor de Academy? Solliciteer dan (ook) voor de vacature voor Trainingscoördinator!