Vacature secretaris

Stuur uiterlijk 25 maart 2019 je motivatiebrief (maximaal 1 A4), cv en de gegevens (naam, telefoonnummer en mailadres) van twee referenten (één van binnen DWARS en één van buiten DWARS) naar kandidatencommissie[at]dwars.org om te solliciteren! Kijk ook eens in het zoekboekje voor meer informatie over deze functie.


Secretaris: 20 uur per week

Wie ben je?

In de functie van secretaris speel je een belangrijke rol in het draaiende houden van de vereniging. Je bent verantwoordelijk voor veel essentiële dingen die de vereniging draaiende houden.

 

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor het structurele contact met de leden van DWARS, bijvoorbeeld via de nieuwsbrief. Vanuit het bestuur ben jij degene die het contact met de Raad van Advies onderhoudt. Daarnaast draag je zorg voor een soepele bestuursoverdracht en (het notuleren van) de bestuursvergaderingen. Ook stuur je de kantoormedewerker aan en ga je over de archivering, de ledenadministratie en de statuten en reglementen. Ten slotte leid je de organisatie van de halfjaarlijkse congressen in goede banen samen met je commissie.

 

Wat zijn je kwaliteiten?

Als secretaris heb je een hart voor DWARS en wil je graag je bijdrage leveren op het organisatorische vlak. Voor deze functie is het van belang dat je gestructureerd werkt, goed overzicht kunt houden en je taken tijdig uitvoert. Je kunt goed overweg met agenda’s, regels en statuten, en administratieve taken liggen jou goed. Daarnaast vind je het leuk om te organiseren, contacten te onderhouden met verschillende mensen en vrijwilligers aan te sturen. Je voelt je prettig in een ondersteunende rol. Je bent stressbestendig en kan snel en creatief schakelen in onverwachte situaties. Je kunt grenzen stellen en afwegen waar prioriteiten liggen. Tot slot is het van belang dat je om kan gaan met verschillende systemen, en de gevoeligheden die met privacybeleid samengaan. Enige ervaring met privacyregelingen en/of (computer)systemen is hierom een pré.


Algemene kwalificaties

Als bestuurslid zorg je niet alleen voor de dagelijkse gang van zaken, maar ben je ook bezig met onder andere leuke acties, inspelen op de actualiteit en het vinden van nieuwe manieren om de groene en linkse idealen van DWARS te verspreiden. We zijn op zoek naar gemotiveerde kandidaten met verschillende kwaliteiten en achtergronden. Het maakt niet uit wat voor opleiding of werk je doet, maar je moet natuurlijk wel de nodige tijd willen investeren in DWARS. Ervaring binnen DWARS of andere organisaties is een pré, maar geen vereiste. In het DWARS-bestuur krijg je daarnaast de kans om veel nieuwe mensen te leren kennen, nieuwe vaardigheden aan te leren en ervaring op te doen in een energieke en gedreven omgeving.

Als bestuurslid van DWARS heb je bij voorkeur ervaring binnen DWARS. Je hebt een gevoel van hoe de vereniging in elkaar steekt en waar het verbeterd kan worden. Hoewel je het niet woordelijk met het politiek programma eens hoeft te zijn, onderken je de politieke idealen van DWARS wel. Daarnaast vind je het leuk om te participeren in DWARS-activiteiten en ben je benaderbaar voor de verschillende leden van DWARS. Je hebt organisatorisch vermogen en vindt het leuk om verschillende dingen op te pakken. Als lid van het bestuur zullen er verschillende dingen op je pad komen die niet direct in je taakomschrijving staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het draaien van een panddienst tot de laatste commissies weg zijn, meehelpen op informatiemarkten of met een megafoon bij een protest staan. Je zult een significant deel van je tijd bezig zijn met deze algemene bestuurstaken naast je specifieke post-taken.