Vacature secretaris Scholingscommissie

De Scholingscommissie is op zoek naar secretaris!

 

Wat doet de Scholingscommissie?

De Scholingscommissie organiseert verschillende activiteiten en ondersteunt het bestuur. Denk bijvoorbeeld aan het formatiespel, verschillende masterclasses en de DWARS Kampioenschappen. Om dit te organiseren, vergadert de Scholingscommissie ongeveer een keer in de twee of drie weken. Voor de vergaderingen eten we samen op kosten van DWARS. De reiskosten naar de vergadering kunnen gedeclareerd worden via het declaratieformulier op de website. Door de coronacrisis is het nu echter niet mogelijk om samen te eten of fysiek te vergaderen.

 

Wat doet de secretaris?

De secretaris maakt notulen van de vergaderingen. Ook helpt de secretaris de voorzitter bij het organiseren van activiteiten en het leiden van de commissie. Dit doet de secretaris bijvoorbeeld door sprekers te benaderen of de mail bij te houden. Samen met de voorzitter zorgt de secretaris ervoor dat de commissie goed loopt en een goede sfeer heeft. De secretaris is ook bij het Politiek Overleg, wat een overleg is tussen alle inhoudelijke commissies. Ook vervangt de secretaris de voorzitter als dit nodig is.

In de week van een activiteit of vergadering kost deze functie meer tijd, maar in andere weken minder. Ook ben je er vooral in de avond mee bezig, omdat dan de vergaderingen en activiteiten zijn. Je bent er ongeveer 2 uur in de week mee bezig.

 

Wie ben jij?

Als secretaris is het belangrijk om het volgende te kunnen of te willen leren:

  • activiteiten en vergaderingen organiseren
  • idee├źn bedenken voor activiteiten/scholing of de commissie hierin ondersteunen
  • goed communiceren

Ook als je dit nog niet kan, is dat niet erg. Het belangrijkste is dat je graag wil leren.

 

Ben je geïnteresseerd?

Lijkt het je leuk om voorzitter te worden? Stuur dan uiterlijk 14 juni een mailtje met een korte motivatie van een half A4 en je cv naar scholingenactiviteiten@dwars.org. Je krijgt een bevestiging en er zal een verdere afspraak met je worden gemaakt na 14 juni.

Heb je nog vragen? Stuur dan ook een mailtje naar scholingenactiviteiten@dwars.org.