Vacature secretaris Internationale Activiteitencommissie

De Internationale Activiteitencommissie (IACo) is op zoek naar een nieuwe secretaris!

 

IACo? IA-wat?

De IACo helpt de internationaal secretaris bij het organiseren van toffe internationale activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan de reizen en uitwisselingen, DWARSe delegaties voor conferenties en andere internationale evenementen, en internationale activiteiten en acties!

We zullen direct aan de slaag gaan in september met het plannen van de COP-reis naar Glasgow en de DWARSe delegatie ervoor.

De IACo zal ongeveer één keer per twee of drie weken vergaderen. Indien mogelijk zullen die fysiek plaatsvinden, maar je hebt de mogelijkheid om in te bellen. Vóór de vergaderingen eten we samen op kosten van DWARS. De reiskosten naar de vergadering kunnen gedeclareerd worden via het declaratieformulier op de website.

De IACo bestaat uit een voorzitter, secretaris en maximaal vier leden. De voorzitter, secretaris en leden worden tot juli 2022 benoemd.

 

Wat doe je als secretaris?

 • Binnen de commissie notuleert de secretaris de vergaderingen. Daarnaast help je de voorzitter met het zorgen voor het overzicht van het organiseren van activiteiten. Samen met de voorzitter zorg je ook ervoor dat de commissie goed loopt en een goede sfeer heeft.
  • Ook help je de commissie te leiden, en indien nodig vervang je de voorzitter.
  • In afspraak met de voorzitter kan je de mail overnemen en bijhouden, of deze taak met elkaar delen.
 • Je bent ook verantwoordelijk voor de interne communicatie en zorgt dat de (jaar)planning organisatorisch is en dat je medeleden op de hoogte zijn van hun actiepunten en eventuele veranderingen en updates.
 • Uiteraard ben je vooral lid van de commissie. Je kunt ervoor kiezen om zelf ook inhoudelijk bij te dragen maar dat is niet strikt noodzakelijk.

In de week van een vergadering én vooral in de weken van de activiteiten en reizen kost deze functie je meer tijd dan gemiddeld, in andere weken juist minder. Ook ben je er meestal in de avond mee bezig, omdat dan de vergaderingen zijn.

Je bent er ongeveer 7-10 uur in de week mee bezig. Let op dat je voor een periode van een jaar (tot juli 2022) benoemd wordt!

 

 1. Wie ben jij?

Als secretaris is het belangrijk om het volgende te kunnen of te willen leren:

 • Goed notuleren en essentiële punten opsommen
 • Informatie overzichtelijk ordenen, een overzicht op plannen houden
 • Activiteiten en reizen organiseren
 • Een affiniteit hebben met internationale en Europese kwesties en politiek
 • Goed communiceren en samenwerken

Ook als je dit nog niet kan, is dat niet erg! Het belangrijkste is dat je graag wil leren.

 

Ben je geïnteresseerd?

Wil je DWARS sterker maken op het internationaalniveau en lijkt het je leuk om secretaris te worden? De deadline is verlengd! Stuur dan uiterlijk 23 augustus een mailtje met een korte motivatie van ongeveer een half A4 en je cv naar srishagon@dwars.org. Je krijgt een bevestiging en er zal een gesprek gepland worden op 24 augustus.

De voorzitter en secretaris zullen op 27 augustus vastgesteld worden. Als je gekozen bent, zal Srishagon dus erna contact met je opnemen om de eerste vergadering in te plannen om kennis te maken met je nieuwe commissieleden en plenaire plannen te bespreken. Houd de periode van 28 augustus tot 4 september vrij!

Heb je nog vragen? Stuur gerust een mailtje naar srishagon@dwars.org.