Vacature secretaris Cultuurcommissie

De Cultuurcommissie is op zoek naar een secretaris!

Wat doet de Cultuur Commissie?

De Cultuurcommissie (CuCo) is de commissie voor kunst en cultuurliefhebbers. In deze commissie kunnen leden samen komen die houden van muziek, kunst, boeken of films houden. De CuCo zal activiteiten organiseren rondom cultuur, zoals filmavonden of discussie avonden. Voor de vergaderingen kunnen leden samen eten op kosten van DWARS. De reiskosten naar de vergadering kunnen ook gedeclareerd worden.

De commissie is in januari 2023 opgericht en moet dus nog opgebouwd worden. Dit betekent dat je als secretaris veel invloed hebt op de inrichting en activitetien van deze commissie, samen met de voorzitter.

Wat doet de secretaris?

De secretaris maakt notulen van de vergaderingen. Ook helpt de secretaris de voorzitter bij het organiseren van activiteiten en het leiden van de commissie. Dit doet de secretaris bijvoorbeeld door sprekers te benaderen of de mail bij te houden. Samen met de voorzitter zorgt de secretaris ervoor dat de commissie goed loopt en een goede sfeer heeft. De secretaris is ook bij het Politiek Overleg, wat een overleg is tussen alle inhoudelijke commissies.

In de week van een activiteit of vergadering kost deze functie meer tijd, maar in andere weken weer helemaal geen. Ook ben je er vooral in de avond mee bezig, omdat dan de vergaderingen en activiteiten zijn. Je bent er ongeveer 2 uur in de week mee bezig.

Wie ben jij?

Als secretaris is het belangrijk om het volgende te willen leren of te kunnen:

  • activiteiten en vergaderingen organiseren;
  • geïnteresseerd zijn in onderwerpen die te maken hebben met kunst en cultuur;
  • goed communiceren.

Ook als je dit nog niet kan, is dat niet erg. Het belangrijkste is dat je graag wil leren en enthousiast bent!

Ben je geïnteresseerd?

Lijkt het je leuk om voorzitter van de Cultuur Commissie te worden? Stuur dan uiterlijk zondag 22 januari 2023 een mailtje naar elise@dwars.org met een motivatie en je cv. Elise neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Heb je nog vragen? Stuur dan ook een mailtje naar elise@dwars.org.