Vacature secretaris Congrescommissie

De Congrescommissie is op zoek naar een secretaris!

Wat doet de Congrescommissie?

De Congrescommissie organiseert uiteraard het congres en ondersteunt de secretaris en de penningmeester van het landelijk bestuur van DWARS. Maar ook bijvoorbeeld een draaiboek maken, sprekers vragen, locaties zoeken en nadenken hoe het congres het beste kan worden neergezet in corona tijd. De commissie vergadert een keer in de 2-3 weken. Voor de vergaderingen eten we samen op kosten van DWARS. De reiskosten naar de vergadering kunnen gedeclareerd worden via het declaratieformulier op de website.

Wat doet de secretaris?

De secretaris maakt notulen van de vergaderingen. Ook helpt de secretaris de voorzitter bij het organiseren van het congres en het leiden van de commissie. Ook maakt de secretaris de planning en houdt die de mail bij. Samen met de voorzitter zorgt de secretaris ervoor dat Congrescommissie goed loopt en een goede sfeer heeft. Ook vervangt de secretaris de voorzitter als dit nodig is.

In de week van een vergadering en de week van het congres kost deze functie meer tijd, maar in andere weken minder. Ook ben je er vooral in de avond mee bezig, omdat dan de vergaderingen zijn. Je bent er ongeveer 6 uur in de week mee bezig. De termijn is voor één jaar. 

Het congres wordt gehouden op 12 en 13 juni, dus hou deze data vrij!

Wie ben jij?

Als secretaris is het belangrijk om het volgende te kunnen of te willen leren:

  • activiteiten en vergaderingen organiseren
  • ideeën bedenken voor het congres of de commissie hierin ondersteunen
  • goed communiceren

Ook als je dit nog niet kan, is dat niet erg. Het belangrijkste is dat je graag wilt leren.

Ben je geïnteresseerd?

Lijkt het je leuk om voorzitter van de commissie te worden? Stuur dan uiterlijk 24 januari een mailtje met een korte motivatie van een half A4 en je cv naar brian@dwars.org. De secretaris Brian Lammens neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Ook leden buiten de huidige Congrescommissie zijn welkom en worden aangemoedigd te solliciteren.

Heb je nog vragen? Stuur dan ook een mailtje naar brian@dwars.org.