Vacature Secretaris Commissie Onderwijs

Vacature secretaris Commissie Onderwijs

De commissie Onderwijs is op zoek naar een secretaris!

Wat doet de commissie Onderwijs?

De commissie praat over het Onderwijs in Nederland. Zo houden we ons bijvoorbeeld bezig met de actualiteit. Ook leren we samen meer over onderwerpen als lerarentekorten, studiefinanciering en thuiszitters en praten we over de DWARSe standpunten. Ook organiseren we soms activiteiten. Voor de vergaderingen eten we samen op kosten van DWARS. De reiskosten naar de vergadering kunnen gedeclareerd worden.

Wat doet de secretaris?

De secretaris maakt notulen van de vergaderingen. Ook helpt de secretaris de voorzitter bij het organiseren van activiteiten en het leiden van de commissie. Dit doet de secretaris bijvoorbeeld door sprekers te benaderen of de mail bij te houden. Samen met de voorzitter zorgt de secretaris ervoor dat de commissie goed loopt en een goede sfeer heeft. De secretaris is ook bij het Politiek Overleg, wat een overleg is tussen alle inhoudelijke commissies.

In de week van een activiteit of vergadering kost deze functie meer tijd, maar in andere weken weer helemaal geen. Ook ben je er vooral in de avond mee bezig, omdat dan de vergaderingen en activiteiten zijn. Je bent er ongeveer 2 uur in de week mee bezig.

Wie ben jij?

Als secretaris is het belangrijk om het volgende te willen leren of te kunnen:

  • activiteiten en vergaderingen organiseren
  • geïnteresseerd zijn in onderwerpen die te maken hebben met onderwijs
  • goed communiceren

Ook als je dit nog niet kan, is dat niet erg. Het belangrijkste is dat je graag wil leren en enthousiast bent!

Ben je geïnteresseerd?

Lijkt het je leuk om secretaris van de commissie Onderwijs te worden? Stuur dan uiterlijk  28 augustus 2023 een mailtje met een korte motivatiebrief en je cv naar Ruben@dwars.org. Ruben neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Heb je nog vragen? Stuur dan ook een mailtje naar Ruben@dwars.org.