Vacature Scholing & Activiteiten

Stuur uiterlijk 25 maart 2019 je motivatiebrief (maximaal 1 A4), cv en de gegevens (naam, telefoonnummer en mailadres) van twee referenten (één van binnen DWARS en één van buiten DWARS) naar kandidatencommissie[at]dwars.org om te solliciteren! Kijk ook eens in het zoekboekje voor meer informatie over deze functie.


Bestuurslid Scholing & Activiteiten: 20 uur per week 

Wie ben je?

Als bestuurslid Scholing & Activiteiten draag je zorg voor de organisatie van activiteiten, met als doel de verbinding te leggen tussen de organisatie en haar leden. Tevens ben je verantwoordelijk voor de interne ontwikkeling van de vereniging en haar leden.

Wat doe je?

Als bestuurslid Scholing & Activiteiten organiseer je activiteiten om de politieke kennis en vaardigheden van leden van DWARS te versterken: dit bestaat uit zowel scholingstrajecten als losse trainingsmomenten. Daarnaast organiseer je ook de meer informele activiteiten, zoals borrels, feestjes en een zomerkamp. In deze taken word je ondersteund door meerdere commissies die onder jouw toezicht staan en werk je nauw samen met het bestuurslid Organisatie & Leden.

Wat zijn je kwaliteiten?

Om jouw taken als bestuurslid Scholing & Activiteiten goed te kunnen vervullen zijn sterke communicatieve en organisatorische vaardigheden van groot belang. Daarnaast zijn creatief denkvermogen en stressbestendigheid belangrijk aangezien je veel grote, soms meerdaagse, activiteiten organiseert. Je kunt projecten van de grond krijgen en weet de mensen in je omgeving te enthousiasmeren om deze samen uit te voeren. Wanneer er meerdere activiteiten op hetzelfde moment om aandacht vragen, weet jij dit in goede banen te leiden. Je bent niet bang om taken te delegeren, maar bent ook in staat om het overzicht te behouden. Je vindt het leuk om zowel grote evenementen als laagdrempelige activiteiten te organiseren en hebt oog voor de verschillende behoeften van onze leden. Als bestuurslid Scholing & Activiteiten zal je veel dagen in het weekend actief bezig zijn met DWARS. Je bestuursfunctie combineren met een weekendbaan of sportclub is af te raden.


Algemene kwalificaties

Als bestuurslid zorg je niet alleen voor de dagelijkse gang van zaken, maar ben je ook bezig met onder andere leuke acties, inspelen op de actualiteit en het vinden van nieuwe manieren om de groene en linkse idealen van DWARS te verspreiden. We zijn op zoek naar gemotiveerde kandidaten met verschillende kwaliteiten en achtergronden. Het maakt niet uit wat voor opleiding of werk je doet, maar je moet natuurlijk wel de nodige tijd willen investeren in DWARS. Ervaring binnen DWARS of andere organisaties is een pré, maar geen vereiste. In het DWARS-bestuur krijg je daarnaast de kans om veel nieuwe mensen te leren kennen, nieuwe vaardigheden aan te leren en ervaring op te doen in een energieke en gedreven omgeving.

Als bestuurslid van DWARS heb je bij voorkeur ervaring binnen DWARS. Je hebt een gevoel van hoe de vereniging in elkaar steekt en waar het verbeterd kan worden. Hoewel je het niet woordelijk met het politiek programma eens hoeft te zijn, onderken je de politieke idealen van DWARS wel. Daarnaast vind je het leuk om te participeren in DWARS-activiteiten en ben je benaderbaar voor de verschillende leden van DWARS. Je hebt organisatorisch vermogen en vindt het leuk om verschillende dingen op te pakken. Als lid van het bestuur zullen er verschillende dingen op je pad komen die niet direct in je taakomschrijving staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het draaien van een panddienst tot de laatste commissies weg zijn, meehelpen op informatiemarkten of met een megafoon bij een protest staan. Je zult een significant deel van je tijd bezig zijn met deze algemene bestuurstaken naast je specifieke post-taken.