Vacature Raad van Advies

Lid Raad van Advies: 5 uur per week

Op het wintercongres op 12 en 13 december worden 4 leden voor de Raad van Advies gekozen! Lees hieronder hoe je kan solliciteren.

Wat doet de Raad van Advies (RvA)?

De RvA adviseert het landelijk bestuur gevraagd en ongevraagd en controleert of het bestuur haar taken goed uitvoert.

Wat doet een RvA-lid?

Als lid van de RvA geef je het landelijk bestuur van DWARS advies en draag je zo bij aan het verbeteren van de vereniging. Hiervoor kom je samen met de andere leden van de Raad van Advies. Je hebt regelmatig contact met bestuursleden, en voert twee keer per jaar verdiepende gesprekken met bestuursleden. Ook reflecteer je op (nog te nemen) besluiten van het bestuur. Ten slotte kun je niet voor de RvA solliciteren als je de laatste zes maanden deel hebt uitgemaakt van het landelijk bestuur.

Over het algemeen kost deze functie in een week van een vergadering meer tijd dan in weken zonder vergadering – naast vergaderen hou je je bezig met het geven van adviezen (schriftelijk of mondeling), het lezen van stukken en op andere manieren op de hoogte blijven van wat er speelt binnen DWARS. Omdat de vergaderingen en activiteiten meestal ’s avonds zijn ben je er vooral ’s avonds mee bezig. De functie kost je ongeveer 5 uur per week.

Wie ben je?

  • Je kan goed feedback geven en ontvangen
  • Je bent integer
  • Je bent makkelijk aanspreekbaar
  • Je hebt goede kennis van de regels en de cultuur binnen DWARS
  • Je kan goed samenwerken in een relatief groot team
  • Je hebt een goed analytisch vermogen

Ben je geïnteresseerd?

Lijkt het je leuk om RvA-lid te worden? Vul dan dit formulier in en stuur dat uiterlijk 4 december 2020 naar kandidatencommissie@dwars.org. De kandidatencommissie neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Twijfel je over je sollicitatie of wil je over je sollicitatie sparren? Mail dan naar zoekcommissie@dwars.org. Heb je andere vragen, bijvoorbeeld over het sollicitatieproces? Mail dan naar kandidatencommissie@dwars.org.

Declaraties

Je reiskosten kan je altijd declareren. Daarnaast mag je als RvA als geheel €15 per vergadering of activiteit declareren aan voedsel.