Programmacommissie

 

Vacature programmacommissie

 

Het politiek programma van DWARS wordt elke vier jaar geschreven door de programmacommissie. Hiervoor gaan zij langs bij commissies, het politiek overleg en eventueel afdelingen om breed gedragen standpunten binnen DWARS beter te leren kennen. De programmacommissie is hier al druk mee bezig en zoekt nu een nieuw lid om hen na de zomer te komen versterken bij het schrijven van het programma!

 

Belangrijke capaciteiten zijn:

  • Bekendheid met DWARSe visie: goed gevoel voor waar DWARS eensgezind en verdeeld over is.
  • Sterke schrijfvaardigheden.
  • Inhoudelijke politieke expertise op meerdere onderwerpen en deze goed kunnen verwoorden voor interne discussies en externe vragen. Inhoudelijke kennis in de thema’s zorg en/of migratie is een pré.
  • Organisatorische en communicatieve vaardigheden om een zo breed mogelijk draagvlak voor het programma te creëren.
  • Bereidheid om 5-10 uur per week aan de functie te besteden en op het einde wanneer nodig meer uren.

 

Planning:

Wanneer het programmacongres is, is afhankelijk van of het kabinet valt. Voorlopig staat het programmacongres gepland voor januari 2020, een jaar voor het GroenLinks programmacongres. Dat geeft DWARS een jaar om invloed uit te oefenen op het nog te schrijven GroenLinks programma voor de Tweede Kamerverkiezingen.

 

Bezigheden:

  • Programma schrijven (september en oktober)
  • Amendementen beoordelen en samenvoegen (november en december)
  • Programma verdedigen op het eendaagse programmacongres (januari)

 

In het kort:

De programmacommissie bestaat uit vijf leden waarvan twee bestuursleden. Er is ruimte voor nog een extra lid dat ad-interim benoemd zal worden tot het wintercongres. De officiële benoeming op het wintercongres is voor de periode tot het volgende programmacongres (hoogstwaarschijnlijk januari 2020). De tijdsinvestering is 5-10 uur per week. Je werkt zowel intensief samen binnen de commissie als dat je bezig bent binnen DWARS contacten te onderhouden.

 

Solliciteren:

Ben jij geïnteresseerd in deze mooie en uitdagende functie? Stuur dan voor 17 juli een motivatiebrief en CV naar Joëlle Canisius (joelle[at]dwars.org), dan neemt zij zo snel mogelijk contact met je op. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 8 en 9 augustus. Mocht je op dit moment niet in Nederland zijn, kan het gesprek via Skype gehouden worden.