Vacature Programmacommissie

DWARS heeft een uitgebreid politiek programma. Dat wordt gebruikt als handvest voor onze lobby naar GroenLinks, alle inhoudelijke uitingen in de media en tijdens de vele debatten in verkiezingstijd. Wil jij in de programmacommissie?

Het politiek programma wordt elke vier jaar geschreven door de programmacommissie. De programmacommissie gaat langs bij commissies, het politiek overleg en eventueel afdelingen om breed gedragen standpunten binnen DWARS beter te leren kennen. Daarna schrijft zij het programma op en verdedigt deze op het eendaags programmacongres.

Belangrijke capaciteiten zijn:

  • Bekendheid met DWARSe visie: goed gevoel voor waar DWARS eensgezind en verdeeld over is
  • Sterke schrijfvaardigheden
  • Inhoudelijke politieke expertise op meerdere onderwerpen en deze goed kunnen verwoorden voor interne discussies en externe vragen
  • Organisatorische en communicatieve vaardigheden om een zo breed mogelijk draagvlak voor het programma te creëren
  • Bereidheid om 5-10 uur per week aan de functie te besteden

Bezigheden

  • Langsgaan bij de landelijke inhoudelijke commissies en afdelingen door het land (maart-juni)
  • Programma schrijven (september en oktober)
  • Amendementen beoordelen en samenvoegen (november en december)
  • Programma verdedigen op het programmacongres (januari)

Planning
Wanneer het programmacongres is, is afhankelijk van of het kabinet valt. Voorlopig staat het programmacongres gepland voor januari 2020, een jaar voor het GroenLinks programmacongres. Dat geeft DWARS een jaar om invloed uit te oefenen op het nog te schrijven GroenLinks programma voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Samenstelling
De programmacommissie zal hoogstwaarschijnlijk bestaan uit vijf of zes leden. Minstens één van deze leden zal uit het bestuur gekozen worden en mogelijk wordt er na het congres nog een bestuurslid aan toegevoegd.

In het kort
De benoeming is voor de periode tot het volgende programmacongres (hoogstwaarschijnlijk januari 2020). Tijdsinvestering is 5-10 uur per week, in beginstadia minder en waarschijnlijk later meer. Je werkt intensief samen binnen de commissie en bent bezig binnen DWARS contacten te onderhouden.

Solliciteren
Ben jij geïnteresseerd in deze mooie en uitdagende functie? Stuur dan voor 22 februari een motivatiebrief en CV naar Benthe van Wanrooij (benthe@dwars.org), dan neemt zij zo snel mogelijk contact met je op.