Vacature Programmacommissie

Deadline aanmelden: 10 juni 2023

De Tweede Kamerverkiezingen komen alweer sneller dan je denkt! DWARS heeft een uitgebreid politiek programma. We gebruiken ons programma als handvest voor onze lobby naar GroenLinks en alle inhoudelijke uitingen van het Landelijk Bestuur in de media. DWARS = het politiek programma.

Het politiek programma wordt elke vier jaar geschreven door de programmacommissie. De programmacommissie gaat langs bij commissies, het politiek overleg en eventueel afdelingen om breed gedragen standpunten binnen DWARS beter te leren kennen. Daarna schrijft zij het programma op en verdedigt het op een tussentijds programmacongres.

Momenteel is er een programmacommissie. Een van de leden stapt op om ruimte te bieden aan andere geïnteresseerden.

Belangrijke capaciteiten zijn:

  • Bekendheid met DWARSe visie: goed gevoel voor waar DWARS eensgezind en verdeeld over is.
  • Sterke schrijfvaardigheden.
  • Inhoudelijke politieke expertise op meerdere onderwerpen en deze goed kunnen verwoorden voor interne discussies en externe vragen.
  • Organisatorische en communicatieve vaardigheden om een zo breed mogelijk draagvlak voor het programma te creëren.
  • Bereidheid om 5-10 uur per week aan de functie te besteden.

Bezigheden

  • Langsgaan bij inhoudelijke commissies en afdelingen (januari tot en met juni 2023)
  • Programma schrijven (september en oktober 2023)
  • Amendementen beoordelen en samenvoegen (november en december 2023)
  • Programma verdedigen op het programmacongres (januari/februari 2024)

Planning

Het programmacongres is in het jaar voor de Tweede Kamerverkiezingen. Voorlopig staat het DWARSe programmacongres gepland voor januari 2024. Dat geeft DWARS genoeg tijd om invloed uit te oefenen op het nog te schrijven GroenLinks programma voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Samenstelling

De programmacommissie heeft minstens 4 en maximaal 6 leden. Daarnaast doet het bestuurslid politieke inhoud ook mee met de programmacommissie.

In het kort

De benoeming is voor de periode tot het volgende programmacongres (hoogstwaarschijnlijk januari 2024). Tijdsinvestering is ongeveer 5-10 uur per week. Je werkt zowel intensief samen binnen de commissie als dat je bezig bent binnen DWARS contacten te onderhouden.

Solliciteren

Ben jij geïnteresseerd in deze mooie en uitdagende functie? Stuur dan een mail naar esmay@dwars.org. Zij stuurt je dan meer info over de sollicitatieprocedure.