Vacature penningmeester

Stuur uiterlijk 25 maart 2019 je motivatiebrief (maximaal 1 A4), cv en de gegevens (naam, telefoonnummer en mailadres) van twee referenten (één van binnen DWARS en één van buiten DWARS) naar kandidatencommissie[at]dwars.org om te solliciteren! Kijk ook eens in het zoekboekje voor meer informatie over deze functie.


Penningmeester: 20 uur per week

Wie ben je?

Als penningmeester ben jij verantwoordelijk voor het financiële reilen en zeilen van de vereniging. Je ondersteunt hierbij je bestuursgenoten in het mede mogelijk maken van hun activiteiten.

 

Wat ga je doen?

De penningmeester coördineert en doet betalingen, houdt de boekhouding bij, maakt de begroting en zorgt voor de presentatie van het financieel jaarverslag. Daarnaast draag je zorg voor het aanvragen van subsidies en het werven van fondsen. Tenslotte ben je verantwoordelijk voor de huisvesting van DWARS.

 

Wat zijn je kwaliteiten?

Als penningmeester ben je enthousiast over DWARSe politiek en wil je hier organisatorisch aan bijdragen. Voor deze functie is het belangrijk dat je met geld om kunt gaan en overzicht kunt houden. Je vindt het leuk om je met geld, begrotingen en getallen bezig te houden. Je kunt goed omgaan met een budget en weet hieraan ook grenzen te stellen wanneer nodig. Je bent in staat om weloverwogen keuzes te make en hebt een langetermijnvisie voor het budget. Je kunt goed inschatten wat de waarde van een uitgave voor DWARS is en bent in staat om verstandige financiële afwegingen te maken en te verantwoorden. Daarbij is het belangrijk dat je stevig in je schoenen staat en een ‘nee’ kunt verkopen. Ervaring in het omgaan met grote bedragen en het kritisch beoordelen van uitgaven is voor deze functie een pré.


Algemene kwalificaties

Als bestuurslid zorg je niet alleen voor de dagelijkse gang van zaken, maar ben je ook bezig met onder andere leuke acties, inspelen op de actualiteit en het vinden van nieuwe manieren om de groene en linkse idealen van DWARS te verspreiden. We zijn op zoek naar gemotiveerde kandidaten met verschillende kwaliteiten en achtergronden. Het maakt niet uit wat voor opleiding of werk je doet, maar je moet natuurlijk wel de nodige tijd willen investeren in DWARS. Ervaring binnen DWARS of andere organisaties is een pré, maar geen vereiste. In het DWARS-bestuur krijg je daarnaast de kans om veel nieuwe mensen te leren kennen, nieuwe vaardigheden aan te leren en ervaring op te doen in een energieke en gedreven omgeving.

Als bestuurslid van DWARS heb je bij voorkeur ervaring binnen DWARS. Je hebt een gevoel van hoe de vereniging in elkaar steekt en waar het verbeterd kan worden. Hoewel je het niet woordelijk met het politiek programma eens hoeft te zijn, onderken je de politieke idealen van DWARS wel. Daarnaast vind je het leuk om te participeren in DWARS-activiteiten en ben je benaderbaar voor de verschillende leden van DWARS. Je hebt organisatorisch vermogen en vindt het leuk om verschillende dingen op te pakken. Als lid van het bestuur zullen er verschillende dingen op je pad komen die niet direct in je taakomschrijving staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het draaien van een panddienst tot de laatste commissies weg zijn, meehelpen op informatiemarkten of met een megafoon bij een protest staan. Je zult een significant deel van je tijd bezig zijn met deze algemene bestuurstaken naast je specifieke post-taken.