Vacature Organisatie & Leden

Stuur uiterlijk 25 maart 2019 je motivatiebrief (maximaal 1 A4), cv en de gegevens (naam, telefoonnummer en mailadres) van twee referenten (één van binnen DWARS en één van buiten DWARS) naar kandidatencommissie[at]dwars.org om te solliciteren! Kijk ook eens in het zoekboekje voor meer informatie over deze functie.


Bestuurslid Organisatie & Leden: 20 uur per week

Wie ben je?

Als bestuurslid Organisatie & Leden sta je midden in de vereniging en houd je je bezig met het enthousiasmeren en samenbrengen van leden en potentiële leden.

 

Wat doe je?

Je werkt aan de opbouw van de vereniging door te zorgen dat alle leden, en potentiële leden, hun plaats binnen DWARS kunnen vinden. Dit doe je door leden te werven, te activeren en te binden. Hiervoor draag je bijvoorbeeld zorg voor het promotiemateriaal. Ook ben je verantwoordelijk voor het afdelingenbeleid van de organisatie: je ondersteunt de lokale afdelingen van DWARS op actieve wijze. Je organiseert tevens het jaarlijkse afdelingsweekend In samenwerking met de afdelingen en probeert zoveel mogelijk jongeren kennis te laten maken met DWARS en haar beginselen. Dit doe je onder andere door in augustus de Zomertour langs introductiemarkten van hogescholen en universiteiten in goede banen te leiden. Ten slotte draag je samen met het bestuurslid Scholing & Activiteiten zorg voor ledenbinding en de ontwikkeling van het kader.

 

Wat zijn je kwaliteiten?

Om al je taken goed te kunnen vervullen, is het belangrijk dat je initiatief toont en communicatief sterk bent. Je bent sociaal ingesteld, open en hebt oog voor wat DWARS voor mensen kan betekenen en vice versa. Daarnaast is het van belang dat je bevlogen bent over DWARS en dit weet over te brengen op anderen. Je weet nieuwe leden te werven, of mensen simpelweg te enthousiasmeren voor de vereniging. Hierbij is een langetermijnvisie op ledenwerving en -binding van belang. Ten slotte weet je hoe je grote projecten kunt organiseren en coördineren. Brede ervaring binnen DWARS, in de afdelingen en/of commissies, is een pré.


Algemene kwalificaties

Als bestuurslid zorg je niet alleen voor de dagelijkse gang van zaken, maar ben je ook bezig met onder andere leuke acties, inspelen op de actualiteit en het vinden van nieuwe manieren om de groene en linkse idealen van DWARS te verspreiden. We zijn op zoek naar gemotiveerde kandidaten met verschillende kwaliteiten en achtergronden. Het maakt niet uit wat voor opleiding of werk je doet, maar je moet natuurlijk wel de nodige tijd willen investeren in DWARS. Ervaring binnen DWARS of andere organisaties is een pré, maar geen vereiste. In het DWARS-bestuur krijg je daarnaast de kans om veel nieuwe mensen te leren kennen, nieuwe vaardigheden aan te leren en ervaring op te doen in een energieke en gedreven omgeving.

Als bestuurslid van DWARS heb je bij voorkeur ervaring binnen DWARS. Je hebt een gevoel van hoe de vereniging in elkaar steekt en waar het verbeterd kan worden. Hoewel je het niet woordelijk met het politiek programma eens hoeft te zijn, onderken je de politieke idealen van DWARS wel. Daarnaast vind je het leuk om te participeren in DWARS-activiteiten en ben je benaderbaar voor de verschillende leden van DWARS. Je hebt organisatorisch vermogen en vindt het leuk om verschillende dingen op te pakken. Als lid van het bestuur zullen er verschillende dingen op je pad komen die niet direct in je taakomschrijving staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het draaien van een panddienst tot de laatste commissies weg zijn, meehelpen op informatiemarkten of met een megafoon bij een protest staan. Je zult een significant deel van je tijd bezig zijn met deze algemene bestuurstaken naast je specifieke post-taken.