Vacature lid Scholingscommissie

De Scholingscommissie is op zoek naar nieuwe leden!

Wat doet de Scholingscommissie?

De Scholingscommissie (SchoCo) zorgt voor de landelijke activiteiten van DWARS. Naast alle inhoudelijke aspecten van DWARS bieden we ook ruimte voor gezelligheid en verbinding tussen leden. De Scholingscommissie zorgt ervoor dat er gezellige activiteiten worden georganiseerd waar leden elkaar kunnen ontmoeten. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het DWARS XL, Masterclasses of een DWARSe kampioenschappen.

Wat doe je als lid van de commissie?

Door de huidige status van het coronavirus moeten we als commissie erg flexibel zijn als het aankomt op het organiseren van activiteiten. Een creatieve en flexibele commissie is belangrijk voor het vormgeven van corona-proof activiteiten.

Als lid van de Scholings commissie denk je actief mee over de activiteiten tijdens onze vergaderingen. Deze vinden ongeveer eens in de drie weken plaats. Ook kun je tussen de vergaderingen door aan de slag voor de commissie. Bijvoorbeeld door het uitzoeken van een evenementlocatie, bedenken van politieke activiteiten of het benaderen van een spreker.

De Scholings commissie is de plek waar jij al je creatieve uitspattingen kwijt kan. Door ideeën in te brengen tijdens een brainstorm bijvoorbeeld. Ook heb je tijdens de activiteiten vaak een rol in de organisatie.

In de week van een activiteit of vergadering kost deze functie meer tijd, maar in andere weken minder. Ook ben je er vooral in de avond mee bezig, omdat dan de vergaderingen en activiteiten zijn. Je bent er ongeveer 2 uur in de week mee bezig.

Wie ben jij?

Als commissielid is het belangrijk om het volgende te kunnen of te willen leren:

  • Activiteiten organiseren
  • Ideeën bedenken voor activiteiten of de commissie hierin ondersteunen
  • Goed communiceren
  • Samenwerken

Ook als je dit nog niet kan, is dat niet erg. Het belangrijkste is dat je graag wil leren. Daarnaast kom je in een commissie terecht die elkaar graag helpt!

Ben je geïnteresseerd?

De SchoCo is een open commissie waar je altijd bij kan aansluiten, je hoeft dus niet te solliciteren. Het is wel handig om even kennis te maken met de voorzitter van de commissie, Jarno.

Lijkt het je leuk om lid van de commissie te worden? Stuur dan een mailtje met een korte motivatie naar voorzitter.scholingscommissie@dwars.org. Jarno neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Heb je nog vragen? Stuur dan ook vooral een mailtje naar Jarno.