Vacature leden Coronacrisiscommissie (CCC)

DWARS zoekt leden voor de Coronacrisiscommissie!

Wat doet Coronacrisiscommissie?

Het coronavirus laat zien hoe breekbaar onze huidige economie is. Het doel van de commissie is, om te kijken welke DWARSe oplossingen er zijn voor de crisis en hoe we deze in de politiek en in de media kunnen aankaarten. De commissie adviseert en informeert het bestuur over het politiek-inhoudelijke debat over het coronavirus en denkt na over aanvullingen op het Politiek Programma rondom deze crisis. Hiervoor schrijft ze amendementen voor het aankomende wintercongres. Ook haalt de commissie input op bij andere inhoudelijke commissies, en sluiten de voorzitter en secretaris van de commissie aan bij het Politiek Overleg.

Je bent hier gemiddeld drie tot vijf uur per week bezig en je vergadert minimaal één keer per twee weken. Deze vergadering vindt in principe in de avond plaats. Maar als commissie kan je besluiten vaker te vergaderen als dit nodig is. Je kan reiskosten declareren bij DWARS. Ook kan je vóór vergaderingen op kosten van DWARS samen eten met je commissie.

Voorzitter of secretaris worden?

DWARS is ook op zoek naar een commissievoorzitter- en secretaris. De voorzitter is het aanspreekpunt voor het bestuur en voor andere inhoudelijke commissies en de secretaris schrijft de notulen en ondersteunt de voorzitter. Lijkt het je leuk om dit te doen? Schrijf dat een extra alinea in je motivatiebrief met welke functie je zou willen en waarom je denkt dat je geschikt bent.

Als voorzitter ben jij ongeveer twee uur per week extra bezig met de commissie, als secretaris één uur per week.

Wie ben jij?

Als lid van de commissie is het belangrijk om het volgende te kunnen of te willen leren:

  • Politieke thema’s aan elkaar kunnen verbinden en daar duidelijk advies over geven
  • Op een overzichtelijke manier input kunnen ophalen
  • Goed communiceren
  • Duidelijke amendementen kunnen schrijven

Ook als je dit nog niet kan, is dat niet erg. Het belangrijkste is dat je graag wil leren.

Ben je geïnteresseerd?

Lijkt het je leuk om lid te worden? Stuur dan uiterlijk 5 oktober een mailtje met je CV en een korte motivatie van een half A4 naar sander@dwars.org. Sander neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Heb je nog vragen? Stuur dan ook een mailtje naar sander@dwars.org.