Vacature Internationaal Secretaris

Stuur uiterlijk 25 maart 2019 je motivatiebrief (maximaal 1 A4), cv en de gegevens (naam, telefoonnummer en mailadres) van twee referenten (één van binnen DWARS en één van buiten DWARS) naar kandidatencommissie[at]dwars.org om te solliciteren! Kijk ook eens in het zoekboekje voor meer informatie over deze functie.


Internationaal secretaris: 20 uur per week

Wie ben je?

Als Internationaal Secretaris ben jij het gezicht van DWARS op internationaal niveau.

 

Wat doe je?

Je bent verantwoordelijk voor het contact met de Federation of Young European Greens, de Global Young Greens, de Groene fractie in het Europees Parlement en andere relevante internationale organisaties. Je vertegenwoordigt DWARS tijdens internationale congressen en andere internationale bijeenkomsten. Ook op inhoudelijk vlak volg je deze organisaties en de internationale politieke actualiteit. Tevens ligt bij jou de taak om buitenlandse excursies en activiteiten te organiseren. Ten slotte onderhoud je contacten met de aan de portefeuille verwante commissies.

 

Wat zijn je kwaliteiten?

Als internationaal secretaris vertegenwoordig je DWARS in een internationale context. Het is hierom belangrijk dat je makkelijk contact kunt leggen en kunt samenwerken met verschillende culturen en nationaliteiten. Je deelt de groene en linkse idealen van DWARS en wil je daar hard voor maken, hier en in het buitenland. Hiervoor moet je ertoe bereid zijn veel te reizen. Het uitbreiden en onderhouden van een (internationaal) netwerk is voor jou een leuke uitdaging. Hiervoor is het van belang dat je de Engelse taal goed beheerst, en is eerdere ervaring met (of kennis van) de FYEG een pré. Ook heb je organisatorische ervaring. Je weet een groot project, zoals een buitenlandse reis, te trekken en haalt hier voldoening uit. Tot slot heb je veel politiek inhoudelijke kennis op de thema’s die internationaal leidend zijn en ben je in staat om de DWARSe standpunten met overtuiging te presenteren.


Algemene kwalificaties

Als bestuurslid zorg je niet alleen voor de dagelijkse gang van zaken, maar ben je ook bezig met onder andere leuke acties, inspelen op de actualiteit en het vinden van nieuwe manieren om de groene en linkse idealen van DWARS te verspreiden. We zijn op zoek naar gemotiveerde kandidaten met verschillende kwaliteiten en achtergronden. Het maakt niet uit wat voor opleiding of werk je doet, maar je moet natuurlijk wel de nodige tijd willen investeren in DWARS. Ervaring binnen DWARS of andere organisaties is een pré, maar geen vereiste. In het DWARS-bestuur krijg je daarnaast de kans om veel nieuwe mensen te leren kennen, nieuwe vaardigheden aan te leren en ervaring op te doen in een energieke en gedreven omgeving.

Als bestuurslid van DWARS heb je bij voorkeur ervaring binnen DWARS. Je hebt een gevoel van hoe de vereniging in elkaar steekt en waar het verbeterd kan worden. Hoewel je het niet woordelijk met het politiek programma eens hoeft te zijn, onderken je de politieke idealen van DWARS wel. Daarnaast vind je het leuk om te participeren in DWARS-activiteiten en ben je benaderbaar voor de verschillende leden van DWARS. Je hebt organisatorisch vermogen en vindt het leuk om verschillende dingen op te pakken. Als lid van het bestuur zullen er verschillende dingen op je pad komen die niet direct in je taakomschrijving staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het draaien van een panddienst tot de laatste commissies weg zijn, meehelpen op informatiemarkten of met een megafoon bij een protest staan. Je zult een significant deel van je tijd bezig zijn met deze algemene bestuurstaken naast je specifieke post-taken.