Vacature Inclusiecommissie

Wat doet de inclusiecommissie?

De Inclusiecommissie heeft als doel te onderzoeken waarom DWARS momenteel niet zo divers is en vooral ook hoe we dit kunnen veranderen om zo onze toegankelijkheid en inclusiviteit te verbeteren. Het gaat hierbij om diversiteit in de breedste zin van het woord. Van de Inclusiecommissie wordt verwacht dat zij twee concrete vragen gaan onderzoeken, om zo het bestuur concreet advies te kunnen geven over de aanpak die bij deze vragen hoort. De vragen zijn: ‘Wat weerhoudt bepaalde groepen mensen ervan bij DWARS te komen?’ en ‘Wat kan DWARS concreet doen om dit te veranderen?’.

De Inclusiecommissie is begonnen na het Wintercongres 2022, maar vanwege een tekort aan tijd is er besloten om de opdracht door te zetten. Deze moet wel opnieuw ingestemd worden. De huidige leden zullen ook opnieuw ingestemd moeten worden, mits zij door willen gaan.

Wat doe jij?

Als commissielid kun je verschillende taken op je nemen die te maken met dit onderzoek. Je bent ongeveer 3-5 uur per week bezig met deze commissie. Het is aan de commissie om te bepalen hoe vaak er vergadert wordt. De inclusiecommissie heeft minimaal drie en maximaal zes leden. De inclusiecommissie wordt, met toestemming van het congres, (hernieuwd) verkozen op het Zomercongres 2023 en blijft aan tot het Wintercongres 2023.

Ben je geïnteresseerd?

Lijkt het je leuk om lid van de campagnecommissie te worden? Stuur dan uiterlijk dinsdag 6 juni een mailtje met een korte motivatie van een half A4 en je cv naar anne@dwars.org en dan zal Anne zo snel mogelijk contact met je opnemen. Je zal verkozen moeten worden op het congres.

Heb je nog vragen? Stuur dan ook een mailtje naar anne@dwars.org