Vacature hoofdredacteur OverDWARS

Solliciteer nu voor de functie van hoofdredacteur van OverDWARS!

OverDWARS is het onafhankelijke interne platform van DWARS. OverDWARS doet verslag van DWARS-activiteiten, publiceert kritische opiniestukken en brengt interessante interviews naar alle leden. Lijkt het je leuk om je het komende jaar hiervoor in te zetten? Stuur dan uiterlijk 31 maart 2019 je motivatiebrief (maximaal 1 A4), CV en de gegevens (naam, emailadres en telefoonnummer) van twee referenten (één van binnen DWARS en één van buiten DWARS) naar kandidatencommissie[at]dwars.org om te solliciteren! Hieronder vind je meer informatie over de functie. De verkiezing van de hoofdredacteur vindt plaats op het zomercongres op 15 en 16 juni 2019 in Maastricht.

 

Hoofdredacteur OverDWARS (20 uur per week)

Wie ben je?

Als hoofdredacteur geef je leiding aan de redactie van OverDWARS, het onafhankelijk online ledenblad van DWARS. Samen met de redactieleden bepalen jullie hoe OverDWARS er het komende jaar uit gaat zien.

Wat ga je doen?

Als hoofdredacteur geef je leiding aan je redactie. Je zorgt ervoor dat er content komt en dat deze gepubliceerd wordt. Je motiveert je redactie en andere leden om content aan te leveren. Je bent verantwoordelijk voor de vergaderingen van de redactie en de eindredactie. Dat betekent niet dat je zelf een taalwonder moet zijn, maar je ziet erop toe dat er eindredactie gebeurt.  Tevens ben je verantwoordelijk voor de lay-out en vormgeving van OverDWARS. Je zorg ervoor dat deze er altijd goed uitziet en verzint constant nieuwe manieren om de DWARS-leden te betrekken bij OverDWARS, onder andere via social media.

Wat zijn je kwaliteiten?

Als hoofdredacteur ben je goed op de hoogte van de inhoudelijke discussies die binnen DWARS spelen en ben je in staat daaropin te spelen. Je hebt inzicht in gevoeligheden binnen de vereniging en hebt gevoel voor timing. Naast politiek inhoudelijke kennis en inzicht beschik je over een grote dosis creativiteit en de nodige schriftelijke en grafische vaardigheden. Je hebt tevens kennis van social media en weet hoe je via deze kanalen OverDWARS zichtbaar kunt maken. Als leider van de redactie zijn organisatorische kwaliteiten van groot belang. Je kunt goed overzicht houden en delegeren. Tot slot ben je een sfeermaker en weet mensen te enthousiasmeren.