Vacature hoofdredacteur OverDWARS

OverDWARS is het onafhankelijke interne platform van DWARS. OverDWARS doet verslag van DWARS-activiteiten, publiceert kritische opiniestukken en brengt interessante interviews naar alle leden. Lijkt het je leuk om je het komende jaar hiervoor in te zetten? Stuur dan uiterlijk 5 april 2020 je motivatiebrief (maximaal 1 A4), cv en de gegevens van twee referenten (één van binnen DWARS en één van buiten DWARS) naar kandidatencommissie[at]dwars.org om te solliciteren! Hieronder vind je meer informatie over de functie. De verkiezing van deze functie vindt plaats op de zondag van het zomercongres op 13 en 14 juni in Utrecht.

 

Hoofdredacteur OverDWARS: 20 uur per week

Wie ben je?

Als hoofdredacteur zorg je dat het (online) ledenblad van DWARS leuke inhoud heeft en coördineer je de redactie.

Wat doe je?

Je zorgt dat de redactie bij elkaar komt voor vergaderingen en plant samen met hen publicaties. Je zorgt ervoor dat iedereen zich aan de planning houdt en dat de eindredactie op tijd naar de stukken kijkt. Het is niet noodzakelijk dat je  zelf een taalwonder bent, want je kan natuurlijk ook regelen dat er anderen hier voor zorgen. Naast deze taken ben je graag bezig met het betrekken van niet-redactieleden bij OverDWARS en denk je na over nieuwe ideeën om het ledenblad interessant te maken voor DWARSers.

Wat zijn je kwaliteiten?

  • Je bent goed georganiseerd
  • Je kan goed overzicht houden
  • Je staat stevig in je schoenen en durft mensen aan te spreken
  • Je bent creatief
  • Je hebt inzicht in wat er speelt onder de leden van DWARS
  • Je weet hoe je sociale media moet gebruiken om mensen te bereiken
  • Ervaring met schrijven en/of grafisch ontwerp is een pluspunt

LVragen over deze functie?

Vragen over de functies binnen het bestuur van DWARS? Of wil je graag met iemand praten over welke functie bij jou past? De zoekcommissie praat daar graag een keer met je over.

LMeer informatie over de functie

Wil jij over de ervaringen van de huidige hoofdredacteur van OverDWARS lezen? Check dan een keer het informatieboekje!