Vacature Coördinator Activisten Netwerk

We zijn op zoek naar nieuwe coördinatoren voor het activistennetwerk van DWARS! De coördinatoren zijn verantwoordelijk voor taken binnen het activistennetwerk. Samen met de rest van het activistennetwerk houden zij zich bezig met activisme binnen DWARS!

Het activistennewterk bepaalt zelf waar zij zich mee bezighoudt. Wel gebeurt alles in goed onderling overleg met het landelijk bestuur. Het landelijk bestuur is eindverantwoordelijk voor de externe activiteiten van het activistennetwerk die onder de vlag van DWARS plaatsvinden.

Het activistennewterk vergadert eens in de twee à drie weken. Soms zijn er extra overleggen tussendoor, bijvoorbeeld om in te spelen op een bepaalde actualiteit. Voor offline vergaderingen eten we samen op kosten van DWARS. De reiskosten naar de vergadering kunnen gedeclareerd worden via het declaratieformulier op de website.

Je bent voor minstens één jaar coördinator van het activistennetwerk.

Wat doet een coördinator van het activistennetwerk?

De coördinatoren van het activistennetwerk krijgen elk een eigen takenpakket. Er zijn verschillende kringen, zoals scholing, promotie, coördinatie en actiekring. Per kring zit er altijd een coördinator en mensen die per actie willen helpen op een actie. Je zorgt samen met de andere coördinatoren en leden voor mooie, DWARSe acties.

Per actie heb je daarnaast ook vaak logistieke of creatieve taken die onderling worden verdeeld.

Actievoeren kan heel onvoorspelbaar zijn. Het is fijn als je flexibel in je tijd zit en bereid bent om tussendoor dingen op te pakken, maar je hebt ook veel vrijheid om je bezig te houden met de acties en taken die jij het leukst vindt! Hou rekening met ongeveer 5 uur per week.

Wie ben jij?
Als coördinator is het belangrijk om het volgende te kunnen of te willen leren:

  • Je bent enthousiast en je weet anderen ook te motiveren
  • Je bent proactief en pakt verschillende taken graag op
  • Je bent flexibel en stressbestendig
  • Je kan creatief denken
  • Je kan goed communiceren

Ook als je dit nog niet kan, is dat niet erg. Het belangrijkste is dat je graag wil leren en enthousiast bent!

Ben je geïnteresseerd?

Lijkt het je leuk om coördinator te worden van het activistennetwerk? Stuur dan uiterlijk 17 augustus een mailtje met je motivatie (ongeveer half A4-tje) naar anne@dwars.org.

Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar anne@dwars.org