Vacature commissie bestuursstructuur

We zijn op zoek naar leden voor de commissie bestuursstructuur!

Wat doet de commissie bestuursstructuur?
De commissie bestuursstructuur gaat kijken naar de indeling van de bestuursfuncties op dit moment. 4 jaar geleden zijn die namelijk opnieuw ingedeeld na het VOC-rapport (klik hier om te bekijken) en die indeling gaat deze commissie evalueren. Hierover gaan ze met bestuursleden in gesprek en zo evalueren ze de bestuursstructuur. Uiteindelijk gaat de commissie op zoek naar een nieuwe manier om het bestuur beter in te delen.

De commissie bestuursstructuur vergadert hiervoor waarschijnlijk één keer in de twee weken. De vergaderingen zullen online zijn voor nu. Voor latere offline vergaderingen eten we samen op kosten van DWARS. De reiskosten naar de vergadering kunnen gedeclareerd worden via het declaratieformulier op de website.

De commissie is actief vanaf begin december en wordt voorgedragen aan het wintercongres op 12 en 13 december. De resultaten worden gepresenteerd op het zomer- of wintercongres 2021.

Wat doet een lid van de commissie?
Een lid van de commissie is bij de vergaderingen. Buiten de vergadering is een commissielid bezig met bijvoorbeeld praten met (oud)bestuursleden. Ook kan het zijn dat een lid buiten de vergaderingen stukken schrijft voor de evaluatie en het advies. Deze taken worden verdeeld onder alle commissieleden.

In de week van een vergadering kost deze functie meer tijd, omdat je stukken moet voorbereiden en ’s avonds vergadert. In de andere week ben je bezig met stukken schrijven. Je kunt je tijd hierin zelf een beetje indelen. Je bent er ongeveer 5 uur in de week mee bezig.
Ook is er een voorzitter en secretaris nodig. We horen graag of je dat wil worden.

Wie ben jij?
Als commissielid is het belangrijk om het volgende te kunnen of te willen leren:

  • DWARS en de organisatiestructuur (goed) kennen
  • luisteren en doorvragen
  • creatief denken
  • schrijven
  • goed communiceren

Ook als je dit nog niet kan, is dat niet erg. Het belangrijkste is dat je graag wil leren.

Ben je geïnteresseerd?
Lijkt het je leuk om in de commissie bestuursstructuur te komen? Stuur dan uiterlijk zondag 22 november een mailtje met een korte motivatie van een half A4 en je cv naar myrte@dwars.org. Myrte neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Heb je nog vragen? Stuur dan ook een mailtje naar myrte@dwars.org.