Vacature campagnecommissie

DWARS is op zoek naar een nieuwe campagnecommissie!

Wat doet de campagnecommissie?

Hoewel de Tweede Kamerverkiezingen pas net achter ons liggen is DWARS alweer op zoek naar een nieuwe campagnecommissie voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. De commissie zal bestaan uit 8 personen en in functie zijn vanaf mei 2021 tot en met maart 2022. De campagnecommissie gaat over het organisatorische deel van de campagne en ondersteunt het bestuurslid Campagne & Communicatie. Dit team maakt zowel digitaal als fysiek promotiemateriaal, bedenkt acties, en draagt bij aan de organisatie van de campagne. Ook zorgen zij voor het contact met de afdelingen wat, zeker met een lokale verkiezing, heel erg belangrijk is. Creativiteit en enige ervaring met campagne is fijn maar het belangrijkste is dat je enthousiast bent en tijd wil investeren in de campagne vanuit DWARS.

Wat doe jij?

Als commissielid kun je verschillende taken op je nemen die met de organisatie van de campagne te maken hebben. Je vergadert in het begin ongeveer één keer per 2-3 weken maar richting de verkiezingen zal dit toenemen naar één keer per week. Je bent ongeveer 5-7 uur in de week bezig met de campagnecommissie waarbij sommige weken drukker zijn dan andere weken. Naarmate de verkiezingen dichterbij komen zal de tijdsbesteding toenemen.

Naast leden voor de commissie zijn we ook op zoek naar een voorzitter en secretaris van de campagnecommissie. De voorzitter maakt de agenda en leidt de vergaderingen. Ook maakt de voorzitter de leden van de Campagnecommissie enthousiast en is het aanspreekpunt voor nieuwe leden. Samen met de secretaris zorgt de voorzitter ervoor dat de commissie goed loopt en een goede sfeer heeft.

De secretaris is de persoon die notulen maakt van de vergaderingen en vervangt de voorzitter als dit nodig is.

Wie ben jij?

Als lid van de commissie is het belangrijk om het volgende te kunnen of te willen leren:

  • Organisatorisch inzicht
  • Creativiteit bij het bedenken en organiseren van campagneacties
  • Sterke communicatieve vaardigheden
  • Handigheid met het maken en bedenken van sociale media content, of de bereidheid om daar tijd in te investeren, is een pré.
Ben je geïnteresseerd?

Lijkt het je leuk om lid van de campagnecommissie te worden? Stuur dan uiterlijk zondag 2 mei een mailtje met een korte motivatie van een half A4 en je cv naar myrte@dwars.org en dan zal Myrte, ons bestuurslid Campagne & Communicatie zo snel mogelijk contact met je opnemen. Geef bij je sollicitatie ook aan of je eventueel voorzitter of secretaris van de commissie wilt zijn. Het is belangrijk om te weten dat de commissie wordt ingestemd op het DWARS Zomercongres op zaterdag 12 juni. Je dient daarvoor een introductiestukje te schrijven voor in de congresreader. Leden krijgen de mogelijkheid om vragen te stellen.

Heb je nog vragen? Stuur dan ook een mailtje naar myrte@dwars.org