Vacature bestuurslid Scholing & Activiteiten

Wie zijn de bestuursleden van DWARS?

Als landelijk bestuurslid van DWARS heb je het liefst al een beetje ervaring binnen DWARS. Je hebt een goed gevoel over wat jij vindt dat DWARS is. Je hoeft het niet met elk woord in het politiek programma eens te zijn, maar je deelt wel de groene, linkse, vrijzinnige idealen van DWARS. Daarnaast vind je het leuk om met verschillende DWARS-activiteiten mee te doen en sta je open voor direct contact met leden. Je kunt goed organiseren of wil dat leren, en vindt het leuk om verschillende dingen op te pakken. Als lid van het bestuur zul je soms dingen moeten oppakken die niet per se in je taakomschrijving staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het afsluiten van het pand nadat de laatste commissies weg zijn, meehelpen op informatiemarkten, of deelnemen aan en het voorbereiden van bestuursvergaderingen. Als DWARS bestuurslid ben je naast je functie-specifieke taken een groot deel van je tijd bezig met zulke algemene bestuurstaken. Als DWARS bestuurslid bewaak je altijd de DWARSe gedragscode.

Wie ben je?

Als bestuurslid van DWARS ben je een enthousiaste kracht op wie we kunnen rekenen. Iemand die zich met passie wil inzetten voor een groener, socialer, inclusiever Nederland. Ook heb je zin om in de functie waar je voor solliciteert DWARS altijd een beetje beter te maken. Het is niet erg als je nog niet precies weet hoe je alles in je bestuursjaar gaat aanpakken. Dit is namelijk dé plek om dat te leren! Als je solliciteert verwachten we daarom van jou een leergierige instelling. Ook ben je kritisch op welke beslissingen er genomen wordt en staat open voor kritiek van anderen, maar blijf je altijd open, eerlijk, en positief . Het helpt als je goed bent in communiceren met de vereniging en je bestuur. Als laatste moeten DWARS bestuursleden goed kunnen plannen, of willen ze dat snel leren. Klinkt dit alsof jij dat zou kunnen zijn? Kijk hieronder of de functie van bestuurslid scholing & activiteiten bij jou past!

DWARS houdt van diversiteit. We staan voor een cultuur waarin iedereen zich vertegenwoordigd en welkom voelt binnen DWARS. We erkennen en waarderen ieders unieke achtergrond. Jij draagt met al jouw identiteiten en eigenaardigheden bij aan onze vereniging. Daarom moedigen we iedereen aan om te solliciteren. Alles wat we zoeken is jouw enthousiasme, inzet en unieke zelf. 

Wat ga je doen als bestuurslid scholing & activiteiten?

Als bestuurslid scholing & activiteiten (s&a) organiseer je activiteiten om de politieke kennis en vaardigheden van leden van DWARS te versterken: dit bestaat uit zowel scholingstrajecten als losse trainingsmomenten. Daarnaast organiseer je de informele activiteiten, zoals borrels, feestjes en het zomerkamp. In deze taken word je ondersteund door meerdere commissies, zoals de Bijzondere Activiteitencommissie (BACo), de scholingscommissie en de lustrumcommissie en werk je nauw samen met het bestuurslid organisatie & leden. Bij het organiseren van deze activiteiten ben je eindverantwoordelijk en zul je vaak meerdere projecten tegelijk organiseren. Je bent het aanspreekpunt voor de DWARS Academy, de trainerspoule van DWARS. In principe functioneert de Academy zelfstandig, maar wanneer het nodig is ben jij verantwoordelijk voor gaande houden van de Academy. De activiteiten die jij organiseert zijn voor veel DWARSers een plek om hun DWARSe vrienden weer te zien en om samen te leren, maar zijn ook een plek waar nieuwe DWARSers de vereniging kunnen leren kennen. Als bestuurslid scholing & activiteiten zijn jouw werktijden erg verschillend. Houdt er rekening mee dat zeker in de aanloop naar een activiteit je het drukker zult hebben. Voor een bestuurslid Scholing & Activiteiten staat 20 uur in de week.

Wat zijn je kwaliteiten?

 

  • Je hebt sterke communicatieve en organisatorische vaardigheden
  • Je kan goed met stress omgaan
  • Je bent leergierig
  • Je denkt creatief na
  • Je kunt je goed aanpassen aan anderen of een veranderende situatie
  • Je kan meerdere projecten tegelijk leiden en kunt daarbij het overzicht houden
  • Je bent kritisch en staat open voor kritiek en houdt daarbij altijd respect voor de ander
  • Je bent enthousiast en brengt dit graag over op anderen
  • Je hebt oog voor de verschillende behoeftes van leden
  • Ervaring met het organiseren van grotere evenementen is een pre

 

Hoe nu verder?

Ben jij ons nieuwe bestuurslid Scholing & Activiteiten? Wat leuk! Als je solliciteert dan ga je eerst praten met de kandidatencommissie. Die gaan hun uiterste best doen om jou te leren kennen en te kijken waarom jij een aanwinst bent voor het volgende DWARS bestuur. De kandidatencommissie schrijft daarna een advies aan het congres. Op het zomercongres van 12 juni mag je met een voorstelstukje in de congreskrant en een korte speech jezelf voorstellen aan het congres en stemt het congres over de leden van het volgende bestuur. Het volgende DWARS-bestuur is in functie van 1 juli 2021 tot 30 juni 2022.

Solliciteren kan tot en met het DWARS Zomercongres van 2021. Solliciteren doe je door een mail te sturen naar kandidatencommissie@dwars.org en daarin je kandidatuur te melden. De kandidatencommissie gaat dan deze week nog een gesprek met je voeren en op basis daarvan een verkort advies schrijven. Je hoeft geen volledige motivatiebrief te schrijven.