Vervoer & OV

Mensen verplaatsen zich veel. Van huis naar werk, naar de supermarkt, voor vakanties over de hele wereld. Iedereen wil zo efficiënt mogelijk naar zijn of haar bestemming. Dit op zich is al een hele klus. Maar daarbij brengt het vervoer ook een heleboel milieuvervuiling en overlast met zich mee. DWARS ziet verbetering van het openbaar vervoer als een belangrijk deel van de oplossing.

Iedereen in Nederland moet mobiel kunnen zijn, zowel met als zonder auto. Om dit te bereiken wordt er meer geïnvesteerd in het openbaar vervoer. Deze investering wordt gefinancierd door de invoering van een kilometerheffing. Hoewel autorijden hiermee wordt ontmoedigd, betekent dit niet dat DWARS een toekomst zonder auto’s ziet. Elektrische en zelfrijdende auto’s kunnen ons brengen waar openbaar vervoer niet efficiënt is.

Om mensen echt over de streep te halen de trein te pakken, komt er een Europees treinnetwerk. Gedoe met internationale kaartjes wordt daarmee voorkomen. Binnensteden worden autovrij, zodat de benenwagen en de fiets vrij de ruimte krijgen. De luchtkwaliteit krijgt tegelijkertijd een boost.