Vacature Voorzitter 2023-2024

DWARS Rotterdam-Rijnmond zoekt per 25 mei 2023 een Voorzitter!
Lijkt het jou leuk om onze afdeling te versterken als bestuurslid? Wil je je inzetten voor je sociale, groene of progressieve idealen? En wil je graag deel uitmaken van de gezelligste afdeling van DWARS? Lees dan snel verder.

Wat ga je doen?
Als Voorzitter heb je een divers takenpakket. Je hoofdtaak is externe communicatie en leiding geven aan het bestuur. Dat betekent contact houden met verschillende GroenLinks-afdelingen, andere onderdelen van DWARS, en het beantwoorden van persvragen. In overleg met het bestuur kun je kiezen uit verschillende extra portefeuilles, zoals politiek, campagne, activiteiten, socials/website en ga zo maar door. Afhankelijk van jouw interesses overleggen we samen welke portefeuilles je op gaat pakken. Dit zijn voorbeelden van taken voor een Voorzitter;

  • Leiding geven aan het bestuur naast de datumprikker voor de vergadering, ondersteun je het bestuur op allerlei manieren. Je houdt in de gaten of iedereen goed in diens vel zit, wat je medebestuursleden nodig hebben en hoe je ze kan ondersteunen.
  • Landelijke overleggen met verschillende organisaties/onderdelen van DWARS. Zo wissel je ervaringen uit met andere afdelingen
  • Andere bestuurstaken als Voorzitter doe je veel meer dan alleen geldzaken. Er is alle ruimte voor jouw initiatief!

Wat krijg je er voor terug?

Als Voorzitter van DWARS Rotterdam-Rijnmond leer je van alles. Je werkt nauw samen met het bestuur, krijgt trainingen voor je functie en voor je persoonlijke ontwikkelingen.
Je doet ervaring op met;

  • Politiek
  • Bestuurswerk
  • Leiding geven
  • Activiteiten organiseren

Solliciteren:
Lijkt het jou leuk om wat ervaring op te doen bij een DWARS afdeling? Stuur dan een mailtje met een kort stukje over jezelf naar voorzitter.rotterdamrijnmond@dwars.org, of app/bel Luc (06 42 24 98 06) voor meer informatie.