Toegankelijkheid van onderwijsgebouwen

Lekker dan… wil je naar college, kan je de lift niet in. Of zelfs het gebouw helemaal niet in! Maar hoe zat het dan met “iedereen moet in Nederland naar school kunnen/kunnen studeren”? 

Aanleiding van deze activiteit is de oplevering van een nieuw gebouw op de campus van de Eramus Universiteit Rotterdam (EUR). Dit gebouw is niet toegankelijk voor mensen in een rolstoel en voor mensen die wat minder goed zien (visuele beperking).

We doen dit als afdeling niet zelf, we nemen inhoudelijke kennis mee in de vorm van twee DWARSe commissies! De commissies voor Onderwijs en Inclusie, Emancipatie & Diversiteit schuiven aan om hun mening te geven over dit onderwerp.

Tijdens deze interactieve avond horen we experts over dit onderwerp, maar we gaan ook zelf aan de slag. Zo ontdek je de uitdagingen en kansen die er zijn op het gebied van toegankelijk onderwijs.

Het programma wordt later bekend gemaakt, maar als jij een hart hebt voor onderwijs en/of voor een toegankelijke samenleving, meld je dan alvast aan!

Aanmelden Onderwijsactiviteit

Activiteit op 10 februari 2023
Privacyvoorwaarden(Vereist)

 

  • Locatie: Nivon, Rotterdam
  • Afdeling: DWARS Rotterdam-Rijnmond
  • Tijd: 10 February 2023 19:00