Activiteit

Maand van de vergroening

19 juli 2016

In september is het weer zover, de maand van de vergroening bij DWARS!

Deze maand organiseren we verschillende activiteiten om kennis te maken met DWARS. Zo hebben we een filmavond, een avond over gemeenteraadspolitiek met rondleiding door het stadhuis, wandeling met de boswachter, een kroegentocht en een kookworkshop deze maand.

We trappen de maand af met de workshop gemeenteraadspolitiek op 31 augustus om 19.30 in het Stadhuis (Coolsingel 40). Benieuwd hoe de gemeentepolitiek werkt? Judith Bokhove, fractievoorzitter van GroenLinks Rotterdam, maakt je in één avond wegwijs binnen de gemeenteraad.

Vervolgens hebben we op 8 september een filmavond, waarbij keuze uit diverse documentaires zoals Chomsky’s Manufacturing consent, The Truth about Immigration en Requiem for the American Dream. Discussieer vervolgens mee onder het genot van een drankje. De filmavond begint om 19.30 bij Dion, Westersingel 24a.

Dan gaan we twee dagen later alweer op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer in het Valckesteijnse bos. We verzamelen om 10.00 uur bij metrohalte Portugaal om vervolgens in het bos meer te leren over de natuur in en rondom Rotterdam.

Op 16 september organiseren we een kroegentocht. Geniet van een speciaal biertje, proef een waterpijp en vermaak je in de gaybar. Een avond vol diversiteit waar het ongetwijfeld gezellig wordt. We beginnen om 19.00 uur bij Sijf, Oude binnenweg 115.

Natuurlijk gaan we ook praten over plannen en acties van DWARS. Ook komen er kwesties uit de lokale, nationale en internationale politiek naar voren, praten we over activiteiten en voeren we inhoudelijke discussies. Dit doen we op 23 september tijdens de vergadering bij Sonja, Duizendschoonstraat 39a. De vergadering begint om 19.30, maar om 18.30 kun je aanschuiven voor een vegetarische maaltijd. Aanmelden voor het eten kan bij Jasmijn (06-50946083).

De laatste activiteit van de maand is de workshop duurzaam koken. De workshop begint om 17.30 en is bij Ralph, Laan op Zuid 81K. Dus ben je benieuwd hoe je een duurzame maaltijd op tafel zet? Praat dan mee over de verschillende aspecten van duurzaamheid en welke belangen er een rol spelen bij voedsel. Maar bovenal, kook mee aan een heerlijke duurzame maaltijd!

 

Gerelateerd Nieuws

Actie, Activiteit, Nieuws

Woonopstand: Politiegeweld en Solidair Protesteren

De Woonopstand van 17 oktober 2021 in Rotterdam begon gemoedelijk. Om 14:00 uur stroomde een kleine …

18 oktober 2021
Activiteit

Afdelingscongres winter 2019

Afgelopen woensdag hield DWARS Rotterdam-Rijnmond haar half-jaarlijkse afdelingscongres. Hier hebben…

16 december 2019
Activiteit

Afdelingsweekend

[English below] Het afdelingsweekend komt eraan! Van 24 tot en met 26 mei zullen DWARS Leiden-Haagla…

16 april 2019