De COP-reis: Glasgow, Schotland!

Binnenkort zal in Glasgow de COP26 plaatsvinden. DWARS zal hier tussen 3 en 8 november bij zijn, en jij kunt mee!

Wat is de COP26?

De COP26 (Conference of the Parties) is de 26ste UN Climate Change Conference, de jaarlijkse wereldwijde klimaatconferentie voor alle partijen van de UNFCCC (het Klimaatverdrag). Hier komen alle 197 landen samen om nieuwe afspraken te maken over een beleid tegen klimaatverandering. Naast de officiële conferentie worden er echter ook workshops, exposities, presentaties en andere evenementen georganiseerd die voor iedereen toegankelijk zijn. Duizenden activisten, organisaties, actiegroepen, politici en geïnteresseerden komen samen tijdens de COP.

Wat gaat DWARS doen?

DWARS zal tussen 3 en 8 november aanwezig zijn op de COP. Als onderdeel van de DWARS delegatie zul jij leerzame workshops bezoeken, leuke evenementen bijwonen en inspirerende activisten ontmoeten.

Meegaan naar een COP is een unieke kans om:

  • Nieuwe kennis en vaardigheden op te doen in een internationale omgeving
  • In gesprek te gaan met internationale organisaties, activisten en politici
  • Deel te nemen aan lokale demonstraties en mobilisaties
  • Je in te zetten voor klimaatrechtvaardigheid samen met andere groene jongeren!

Praktische informatie

We zullen per bus/trein reizen, waarbij we op 3 november vertrekken en 8 november weer terug zijn. Vervoer, accommodatie en het programma zal door DWARS worden geregeld en de kosten worden grotendeels vergoed. Er wordt echter een contributie gevraagd van 150 euro.

Houdt er rekening mee dat Schotland een vaccinatieplicht kent. Dit betekent dat je volledig gevaccineerd moet zijn vóór 3 november om mee op reis te kunnen. Je bent volledig gevaccineerd twee weken na je tweede vaccinatie als je vaccinatie uit twee doses bestaat, of twee weken na een vaccinatie die uit één dosis bestaat.

Aanmelden!

De aantal plaatsen is vrij beperkt dus we stellen wel een paar vragen om je motivatie te zien. Het is belangrijk dat je geïnteresseerd bent, beschikbaar bent tussen 3 en 8 november, en volledig gevaccineerd bent voor 3 november. Kan je de 150 euro niet in één termijn betalen, of heb je hulp nodig bij het betalen van de 150 euro? Stuur een mail naar srishagon@dwars.org

De deadline is verstrekken. Aanmelden kan nog, maar je komt op de wachtlijst!*

*Als iemand niet meer aan de COP-reis kan deelnemen, worden de mensen op de wachtlijst benaderd op basis van je motivatie en de tijd van aanmelding.

Als je nog vragen hebt, neem gerust contact op met srishagon@dwars.org