Rechtsstaat & Justitie

Commissievoorzitter: Remco Lopez, remco@dwars.org
Verantwoordelijk bestuurslid: Nol van Gerven, nol@dwars.org
Secretaris: Femke Siersma, femke.siersma@dwars.org

Vaak worden thema’s als justitie, rechtsstaat en veiligheid door rechtse partijen geclaimd. Ten onrechte, want een veilige en rechtvaardige samenleving is zeker niet per definitie een rechtse samenleving. Er gebeurt veel op deze thema’s: van voorstellen tot minimumstraffen en het afpakken van paspoorten van jihadisten tot het investeren in de veiligheidsdiensten en het uitbreiden van hun bevoegdheden.

De commissie Rechtstaat & Justitie houdt zich bezig met het DWARSe verhaal op dit thema, met discussies over bijvoorbeeld afluisterpraktijken van de politie, de voor- en nadelen van referenda, en of je juridisch meer dan twee ouders zou moeten mogen hebben (bijvoorbeeld bij draagmoederschap). Momenteel behandelt de commissie diverse punten binnen het familierecht, zoals ouderschap en polyamorie, waarnaast ook verschillende onderwerpen uit de actualiteit worden besproken, zoals het proces Wilders en (reacties op) aanslagen. Met enige regelmaat worden er daarnaast sprekers uitgenodigd en excursies georganiseerd, bijvoorbeeld een bezoek aan de rechtbank.

Als deze thema’s jouw interesse wekken, kom dan een keer kijken! Je kunt meedoen aan de discussies, nieuwe onderwerpen aandragen, en leuke activiteiten zoals lezingen en excursies helpen organiseren. Hierbij krijg je de kans om veel te leren over diverse onderwerpen binnen rechtsstaat en justitie.

Lijk het jou leuk om eens te komen kijken bij deze commissie? Stuur dan een bericht naar remco@dwars.org en/of femke.siersma@dwars.org!

 

 

/array(1) { ["afdeling"]=> string(5) "alles" }