Penningmeester: 20 uur per week

Algemene kwalificaties:

Als bestuurslid van DWARS heb je bij voorkeur ervaring binnen DWARS. Je hebt een gevoel voor hoe de vereniging werkt. Hoewel je het niet met elk woord in het politiek programma eens hoeft te zijn, deel je de politieke idealen van DWARS wel. Daarnaast vind je het leuk om bij verschillende DWARS-activiteiten te zijn en kunnen de leden van DWARS contact met je zoeken. Je kunt goed organiseren en vindt het leuk om verschillende dingen op te pakken. Als lid van het bestuur zullen er dingen op je pad komen die niet direct in je taakomschrijving staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het afsluiten van het pand nadat de laatste commissies weg zijn, meehelpen op informatiemarkten of met een megafoon bij een protest staan. Je zult een groot deel van je tijd bezig zijn met deze algemene bestuurstaken.

Wie ben je?

Als penningmeester ben jij verantwoordelijk voor de financiën van de vereniging en alles wat daarbij komt kijken. Hierbij krijg je in ieder geval tot de zomer van 2021 ondersteuning van een financieel medewerker. Daarnaast regel je de huisvesting van DWARS.

Wat ga je doen?

De penningmeester regelt en doet betalingen, houdt de boekhouding bij, maakt de jaarlijkse begroting en presenteert het financieel jaarverslag. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het aanvragen van subsidies en het werven van fondsen. Tenslotte ben je pandbeheerder en heb je hierover contact met GroenLinks.

Wat zijn je kwaliteiten?

  • Je kan gestructureerd en nauwkeurig werken

  • Je bent stressbestendig

  • Je bent sterk met cijfers

  • Je staat stevig in je schoenen

  • Je hebt een flexibele houding

  • Je hebt een langetermijnvisie op financiën of kunt deze snel ontwikkelen

  • Ervaring met financieel beleid en boekhouden zijn pluspunten

De termijn van deze functie loopt tot en met juni 2021.

Je hebt tot en met 4 december om te solliciteren. Stuur je sollicitatie naar kandidatencommissie[at]dwars.org.