Jarno van Straaten #17 Provinciale Staten

Ik ben Jarno, zestien jaar oud en woon in Deventer. Ik sta kandidaat omdat ik wil werken aan een sociaal, groen en bruisend Overijssel. Ik ben ervan overtuigd dat dat onbereikbaar is zonder jongeren bij de politiek te betrekken. Daarom is het tijd voor meer jongeren!

 

Overijssel is een prachtige provincie. We hebben mooie natuur, historische steden en nuchtere maar warme mensen. We hebben onze eigen tradities, unieke plekjes en fijne herinneringen aan Overijssel, en daarom wil ik opkomen voor onze provincie.

 

Toch gaat het niet goed met Overijssel en Nederland. We lopen achter op de klimaatdoelstellingen, het rechtse kabinet zaagt de stoelpoten onder onze zekerheid vandaan en we zien dat geld altijd boven mens, dier en milieu gaat. Dat maakt je boos. Maar die woede kan je ook omzetten in energie: nieuwe energie om vol goede moed aan de slag te gaan en de problemen aan te pakken.

 

Daarom gaan we investeren in goed openbaar vervoer, zodat de provincie weer bereikbaar en mobiel wordt. We stoppen belastingdeals met grote bedrijven. We laten Lelystad Airport niet opengaan. En we kiezen voor diervriendelijke, duurzame en dus kleinschalige landbouw.

 

En het mooiste van dit alles is dat een stem op GroenLinks een stem is voor een ander beleid. Na 20 maart is Rutte zijn meerderheid in de Eerste Kamer kwijt en moet hij aan ons toegeven. Dus voor echte verandering en een prachtig Overijssel vraag ik op 20 maart jouw stem voor nummer 17. Stem GroenLinks.

Voor contact met Jarno:

https://twitter.com/JarnovStraaten/

https://www.facebook.com/jarnovstraaten/

https://instagram.com/jarnovanstraaten/

jarnovanstraaten@gmail.com