Klimaatactie Enschede

Vrijdag 29 november is er een klimaatstaking in Enschede.
En door heel Nederland en over de hele wereld gaan mensen de straat op om te eisen dat er meer actie komt tegen klimaatverandering.

Wij, bezorgde burgers, willen dat klimaatverandering en de ecologische crisis die gaande is door ons menselijk handelen stopt. We willen dat de aarde leefbaar blijft, ook voor onze kinderen en kleinkinderen. Respectvol omgang met de aarde, met je omgeving, zou de normaalste zaak van de wereld moeten zijn.

De politiek doet te weinig daarom roepen we iedereen op in actie te komen.
Want zowel lokaal, landelijk als wereldwijd moet er veel meer gebeuren!
We roepen de politiek op: Maak de moeilijke maar keuzes die nodig zijn.
Zet het klimaat op de eerste plek, want alleen dan is er een toekomst voor de generaties na ons.

Green People wil dat zoveel mogelijk bezorgde burgers hun stem laat horen. We willen dat iedereen mee kan doen. Zowel online als in het echt.
Samen met Extinction Rebellion Enschede willen we lokaal onze stem als bezorgde burgers laten horen. Dit gebeurt deze dag door samen met zoveel mogelijk mensen samen te komen en onze stem te laten horen.
Friday for Future NL en Greta Thunberg hebben deze dag gekozen als volgend moment om weer massaal de straat op te gaan om maatregelen tegen klimaatverandering te eisen. En wij doen mee!

Op vrijdag 27 september was de eerste klimaatstaking in Enschede met 200 mensen. Deze keer willen we samen minimaal 1000 mensen op de been krijgen. Dus doe mee?!

Iedereen is welkom.
Iedereen is nodig.

12.30 Green People wil verzamelen met een eigen picknick lunch op het Van Heekplein bij de bankjes.
13.00 start van de demonstratie door de stad samen met Extinction Rebellion Enschede, Fridays for Future NL, Fietsersbond Enschede & vele anderen.

WIL JE MEER DOEN DAN MEELOPEN OM DEZE KLIMAATSTAKING TOT EEN SUCCES TE MAKEN?
Extinction Rebellion Enschede organiseert deze hele maand creatieve & opvallende acties, om te zorgen dat héél Enschede op de hoogte is van de klimaat- en ecologische crisis, politieke inactie en bovenal de noodzaak de straat op te gaan. Heb je interesse om hiermee te helpen of een financiële bijdrage te leveren? Neem dan een kijkje op: https://extinctionrebellion.nl/enschede/

Wij, XR, eisen van de Nederlandse overheid:

WEES EERLIJK over de klimaatcrisis en de ecologische ramp die ons voortbestaan bedreigen. Maak mensen bewust van de noodzaak voor grootschalige verandering.

DOE WAT NODIG IS om biodiversiteitsverlies te stoppen en verminder de uitstoot van broeikasgassen naar netto nul in 2025. Doe dit op een rechtvaardige manier.

LAAT BURGERS BESLISSEN over een rechtvaardige transitie door het oprichten van een Burgerberaad dat een leidende rol speelt in de besluitvorming.

Tips:
Schrijf je boodschap, kreet, verdriet op een spandoek of stuk karton.
Neem zoveel mogelijk vrienden & familie mee!

———————————————————————

In English:

Friday the 29th there will be a climate strike in Enschede!

All over The Netherlands and all over the world consured people are coming together because they want a better world, a green and better future.
Those people want more action on climate change.
Because it is real important we ACT NOW.

Please join us!
We are going to walk around the city hopefully with more than 1000 people. Starting point will be at the Van Heekplein at 13.00.

Bring your family & friends for a very peacefull but powerfull moment together with a lot of concerned friends.
This is so much better then Black Friday shopping!

WANT TO DO MORE TO MAKE THIS CLIMATE STRIKE A SUCCESS?
Extinction Rebellion Enschede is organizing various creative and attention-grabbing activities leading up to the march. To ensure all of Enschede is aware of the climate- and ecological crisis, political inaction, and above all the necessity to go out into the street.
Interested in helping out, or contributing financially? Check out: https://extinctionrebellion.nl/en/enschede/

  • Locatie: Van Heekplein, Enschede
  • Afdeling: DWARS Overijssel
  • Tijd: 29 November 2019 12:30