Milieu & Voedsel

Commissievoorzitter: Frédérique van de Steeg, frederique[at]dwars.org
Verantwoordelijk bestuurslid: Bas van Weegberg, bas[at]dwars.org
Secretaris: Merel Hogendoorn

Als (aspirant-)DWARS’er ben je vast bekend met de moeilijkheden die je soms kunt hebben als vegetariër, of in ieder geval de worstelingen die je kunt hebben als je veel vegetarisch probeert te eten. Bij onze commissie vind je medestanders! Voor een vergadering eten we altijd samen (en altijd vegetarisch) en vaak zijn deze worstelingen dan even onderwerp van gesprek.

Recent hebben we een ons verdiept in het onderwerp ‘Voedselverspilling en –veiligheid’. We hebben naar aanleiding van dit thema zelfs een opiniestuk over mentaliteitsverandering gepubliceerd. Het gaat gelukkig niet altijd over voedsel bij onze commissie. Ook andere thema’s, zoals ‘Natuur in de stad’, komen voorbij. De laatste tijd zijn we bezig met het onderwerp ‘Water’, onder andere naar aanleiding van de hoosbuien die deze zomer voor wateroverlast zorgden in Brabant en Limburg.

De commissie Milieu en Voedsel is dus een erg diverse commissie die actief is op het terrein van natuur, milieu, voedsel, klimaat en ruimtelijke ordening. We vergaderen (ongeveer) eens in de twee weken en tijdens deze vergaderingen hebben we inhoudelijke discussies en kijken we naar de actualiteiten. In onze commissie zitten mensen die allerlei verschillende studies doen. Zo leren we veel van alle verschillende onderwerpen en van elkaar. Jouw input is dus zeker ook van harte welkom!

Heb je interesse om een keertje langs te komen? Stuur een mailtje naar: frederique[at]dwars.org