Milieu & Voedsel

Commissievoorzitter: Wouter Ubbink, wouter@dwars.org
Verantwoordelijk bestuurslid: Nol van Gerven, nol@dwars.org
Secretaris: Misha van Schendel

Als (aspirant-)DWARS’er ben je vast bekend met de moeilijkheden die je soms kunt hebben als vegetariër, of in ieder geval de worstelingen die je kunt hebben als je veel vegetarisch probeert te eten. Bij onze commissie vind je medestanders! Voor een vergadering eten we altijd samen (en altijd vegetarisch) en vaak zijn deze worstelingen dan even onderwerp van gesprek.

Recent hebben we een kledingruil georganiseerd in het kader van het tegengaan van verspilling. Op dit moment zijn we bezig met het thema ‘Veganisme’ en proberen we vanuit meerdere perspectieven de voor- en nadelen van een veganistische leefstijl te bekijken. Dit maken we concreet door een reeks artikelen te schrijven voor Overdwars. Het laatste artikel dat is uitgekomen kun je hier lezen. De komende tijd gaan we ons verdiepen in het thema ‘Leefomgeving’. Verder organiseren we een ledenborrel, met als onderwerp ‘Klimaatmigratie’. Deze zal plaatsvinden op 16 juni.

De commissie Milieu en Voedsel is dus een erg diverse commissie die actief is op het terrein van natuur, milieu, voedsel, klimaat en ruimtelijke ordening. We vergaderen (ongeveer) eens in de twee weken en tijdens deze vergaderingen hebben we inhoudelijke discussies en kijken we naar de actualiteiten. In onze commissie zitten mensen die allerlei verschillende studies doen. Zo leren we veel van alle verschillende onderwerpen en van elkaar. Jouw input is dus zeker ook van harte welkom!

Heb je interesse om een keertje langs te komen? Stuur een mailtje naar: wouter[at]dwars.org

/array(1) { ["afdeling"]=> string(5) "alles" }