Sprekersavond Rehabilitatie

Samen met de commissie Recht en Democratie organiseert DWARS Leiden-Haaglanden op 13 februari een sprekersavond over rehabilitatie en resocialisatie in het Nederlandse strafrecht.

In de vorm van een panelgesprek gaan sprekers praten over het wetsvoorstel van minister Dekker om de voorwaardelijke invrijheidstelling te beperken tot twee jaar en gevallen voortaan individueel te bekijken, in plaats van gedetineerden automatisch na 2/3e van hun straf vrij te laten.Wij gaan met experts op dit gebied in discussie: wat vinden zij van dit wetsvoorstel? Hoe ervaren zij de dagelijkse praktijk van de terugkeer van gedetineerden in de maatschappij vanuit hun vakgebied: slaagt die, of zitten er fouten in het systeem? Wat vinden zij dat er verbeterd moet worden om het recidivecijfer in Nederland omlaag te brengen?

Sprekers en de exacte locatie worden later bekend gemaakt!

Voor meer informatie of met vragen kun je mailen naar leiden-haaglanden[at]dwars.org.

Heb je interesse in de commissie Recht en Democratie, dan kun je mailen naar sjoerd-paul[at]dwars.org en/of geert[at]dwars.org.

Wil je er graag bij zijn, maar zijn er bijzondere omstandigheden waar we rekening mee moeten houden? Stuur een mailtje naar secretaris.leiden-haaglanden[at]dwars.org. Dan kunnen we een oplossing zoeken! Er wordt vertrouwelijk omgegaan met persoonsgegevens.

13

Feb

Sprekersavond Rehabilitatie

DWARS Leiden-Haaglanden

Den Haag
19:30