Solliciteer nu voor het landelijk bestuur van DWARS!

Bestuurslid Campagne & Communicatie

Vind je het hartstikke leuk bij DWARS en wil je graag meer betekenen voor de vereniging? Solliciteer dan nu voor het landelijk bestuur!

Als bestuurslid zorg je niet alleen voor de dagelijkse gang van zaken, maar ben je ook bezig met onder andere leuke acties, inspelen op de actualiteit en het vinden van nieuwe manieren om de groene en linkse idealen van DWARS te verspreiden. Voor aankomend jaar zoekt DWARS nog naar een bestuurslid Campagne & Communicatie. Het maakt niet uit wat voor opleiding of werk je doet, maar je moet natuurlijk wel de nodige tijd willen investeren in DWARS. Ervaring binnen DWARS of andere organisaties is een pré, maar geen vereiste. In het DWARS-bestuur krijg je daarnaast de kans om veel nieuwe mensen te leren kennen, nieuwe vaardigheden aan te leren en ervaring op te doen in een energieke en gedreven omgeving.

Deze vacature staat zonder deadline open. Weet je zeker dat je deze functie wilt innemen, solliciteer dan door je motivatiebrief (maximaal 1 A4), cv en de gegevens (naam, telefoonnummer en mailadres) van twee referenten (één van binnen DWARS en één van buiten DWARS) naar kandidatencommissie[at]dwars.org om te solliciteren! Als je nog vragen of twijfels hebt benader dan eerst de Zoek Commissie (zoekcommissie[at]dwars.org).

Algemene kwalificaties:

Als bestuurslid van DWARS heb je bij voorkeur ervaring binnen DWARS. Je hebt een gevoel van hoe de vereniging in elkaar steekt en waar het verbeterd kan worden. Hoewel je het niet woordelijk met het politiek programma eens hoeft te zijn, onderken je de politieke idealen van DWARS wel. Daarnaast vind je het leuk om te participeren in DWARS-activiteiten en ben je benaderbaar voor de verschillende leden van DWARS. Je hebt organisatorisch vermogen en vindt het leuk om verschillende dingen op te pakken. Als lid van het bestuur zullen er verschillende dingen op je pad komen die niet direct in je taakomschrijving staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het draaien van een panddienst tot de laatste commissies weg zijn, meehelpen op informatiemarkten of met een megafoon bij een protest staan. Je zult een significant deel van je tijd bezig zijn met deze algemene bestuurstaken naast je specifieke post-taken.

Bestuurslid Campagne & Communicatie: 20 uurper week

Wie ben je?

Als bestuurslid Campagne & Communicatie vind je het leuk om alle mogelijke soorten campagnes uit te denken en te organiseren. Dit gebeurt zowel op sociale media als op straat. Bovendien beheer je de sociale media accounts van DWARS.

Wat doe je?

Als bestuurslid Campagne & Communicatie ben je verantwoordelijk voor alle externe communicatie van DWARS. Dit gaat om het persbeleid, de sociale media en de website. Daarnaast coördineer je zowel verkiezingscampagnes als thematische campagnes. Aangezien er voor komend jaar geen verkiezingen gepland staan ligt op die laatste de nadruk. Wel moet je rekening houden met tussentijdse verkiezingen na de val van het kabinet, waarbij je leiding zal geven aan de campagnecommissie. Je geeft leiding aan de Actiecommissie, die helpt bij het bedenken en uitvoeren van acties en protesten. Je zorgt ervoor dat de communicatie vanuit DWARS helder is, op de juiste manier overkomt en past bij de inhoud en uitstraling van DWARS.

Wat zijn je kwaliteiten?

Voor deze bestuursfunctie is het van belang dat je initiatiefrijk, creatief en communicatief vaardig bent, zowel in woord als in geschrift. Je bent een DWARSe denker, die DWARSe standpunten op een prikkelende manier voor het voetlicht weet te brengen. Je bent actief op sociale media of hebt in elk geval een goed gevoel hoe deze zo effectief mogelijk in te zetten. Je hebt politiek gevoel en bent in staat om mediakansen voor DWARS te herkennen. Het is daarom belangrijk dat je flexibel bent en bereid bent over je 20 uur heen te gaan wanneer een buitenkans zich aandient. Daarnaast ben je een organisatietalent, die in staat is om projecten op te zetten en andere mensen te enthousiasmeren voor je plannen, zeker bij grote acties en protesten is dit van groot belang. Tot slot komt grafisch inzicht goed van pas. Ervaring met InDesign of Photoshop en eventueel andere grafische programma’s is een duidelijke pré.