Kandidaten secretaris zomercongres 2022

Jeppe Bandringa

Lieve DWARSers,
Het afgelopen jaar heb ik als commissievoorzitter gemerkt hoe lastig het is om weer actief te worden in de nasleep van de coronapandemie. Activiteiten worden vaak slecht bezocht en er reageren maar weinig mensen op vacatures van ieder niveau binnen DWARS. Daarom stel ik me nu kandidaat als secretaris. 

Ik heb het afgelopen jaar enorm genoten van elke activiteit van DWARS en merkte ik hoeveel ik het door de pandemie heb gemist. Ik krijg er gewoon bizar veel energie van. Daarom wil ik DWARS vanuit het landelijke bestuur helpen om te groeien en weer actiever te worden, vanuit de rol die mij het beste ligt. Als secretaris wil ik een stevige en betrouwbare bodem zijn die de rest van het bestuur en de vereniging ondersteunt. 

Ik ben helaas niet fysiek op het congres, maar alles wat ik mis zal ik proberen zo goed en snel mogelijk in te halen, en tot dan blijf ik online waar mogelijk betrokken. In ieder geval wijdt ik me aankomend jaar volledig aan DWARS. 

Hopelijk zien we elkaar snel. Je kunt me altijd aanspreken via mail/app/slack.
– Jeppe 

Advies kandidatencommissie 
Jeppe is student International Relations aan de Universiteit Leiden en volgt daarnaast een opleiding Japanstudies. Deze rondt hij beide in juni af. Op zijn universiteit is hij ook faculteitsraadslid, hij is recent herverkozen in deze functie. Jeppe werkt op dit moment nog, maar is van plan ontslag te nemen als hij verkozen wordt. Verder is Jeppe op dit moment ook voorzitter van de commissie internationaal. Jeppe zal deze zomer tot 8 augustus in Japan zijn voor zijn studie. Dit is tijdens het congres en de inwerkperiode van het landelijk bestuur. Dit is besproken met de Kandidatencommissie, die dit werkbaar vindt. Jeppe kandideert zich voor de functie Secretaris. 

Jeppe is gemotiveerd om zich binnen het Landelijk Bestuur bezig te houden met activiteiten en de interactie met andere DWARSers. Het lijkt Jeppe vooral leuk om zich meer met de organisatorische kant van DWARS bezig te houden. Daarbij ziet Jeppe het vooral als een taak van het Landelijk Bestuur om de leuke dingen die door DWARSers gedaan worden goed te ondersteunen. Inhoudelijk vindt Jeppe internationale zaken en klimaatrechtvaardigheid belangrijk. Jeppe ziet de functie van secretaris als routinematig, wat hem aanspreekt. Als Secretaris lijkt Jeppe het leuk om structuur te creëren en te onderhouden. 

In Jeppe ziet de Kandidatencommissie iemand met veel affiniteit met de taken en natuur van de secretarisfunctie. Hij is organisatorisch sterk en heeft ervaring met veel van de vaardigheden die nodig zijn voor deze functie. Dit kwam ook naar voren tijdens de casusdag. Verder is Jeppe bekend met waar zijn eigen sterke punten en grenzen liggen, en kan hier naar handelen. Wel ziet de Kandidatencommissie wat ruimte voor verbetering wanneer het aankomt op bekendheid met de beleidsstukken van DWARS, en de concrete invulling van de functie. Een struikelblok kan zijn dat Jeppe niet fysiek beschikbaar kan zijn tijdens de inwerkingsperiode. Tijdens deze periode worden onder andere zaken die juist belangrijk zijn voor de secretaris, zoals het privacybeleid, behandeld waar Jeppe dus op dit moment niet bekend genoeg mee is. De Kandidatencommissie ziet in Jeppe een erg sterke toevoeging aan het bestuur als secretaris.